Το «fakelaki» έγινε θέμα στο BBC

Η ιστοσελίδα www.edosafakelaki.org ήταν αρκετή για να κινήσει την περιέργεια δημοσιογράφου του BBC και να ασχοληθεί με το «φαινόμενο» που ταλανίζει χρόνια τους πολίτες. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους μας «φακελάκι»…

\r\n

\r\n

Η ιστορία της Χριστίνας Τρεμόντι, δημιουργού της προαναφερόμενης ιστοσελίδας, ήταν η αφορμή για το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου με τίτλο «Οι Έλληνες αντεπιτίθενται στην διαφθορά».

\r\n

\r\n

Στην αρχή του άρθρου αναφέρεται πως οι Έλληνες ψάχνουν να βρουν τρόπους για να «πολεμήσουν» τη διαφθορά με ιστοσελίδες, στις οποίες οι πολίτες μπορούν να καταγγείλουν περιστατικά.

\r\n

\r\n

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος εξηγεί τι σημαίνει ο όρος «φακελάκι», λέγοντας τα εξής: «Η θεραπεία υποτίθεται ότι είναι δωρεάν. “Fakelaki” είναι η ελληνική λέξη που σημαίνει φακελάκι, η οποία περιγράφει τη δωροδοκία και προφέρεται fakk-el-akee».

\r\n

\r\n

Αίσθηση προκαλεί η ιστορία της δημιουργού της ιστοσελίδας (www.edosafakelaki.org), της οποία το παππούς –βετεράνος πολέμου- πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

\r\n

\r\n

«Ένα βράδυ είχε αδιάκοπη αιμορραγία και έπρεπε να βιαστούμε να τον πάμε στο νοσοκομείο. Όμως κανείς δε μας έδωσε σημασία εκεί και ουσιαστικά αγνόησαν τον παππού μου. Όμως πήραμε το μήνυμα και η μητέρα μου έφτασε μετά από λίγο στο νοσοκομείο με 300 ευρώ στην τσάντα της. Σε μία ώρα μπήκε στο χειρουργείο!».

\r\n

\r\n

Η εμπειρία για την Χριστίνα Τρεμόντι ήταν τραυματική και έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό, ειδικά όταν ανακάλυψε το πόσο διαδεδομένη τακτική ήταν στα δημόσια νοσοκομεία. Έτσι δημιούργησε την ιστοσελίδα στην οποία υπάρχουν δεκάδες περιστατικά δωροδοκίας.

\r\n

\r\n

Στο ρεπορτάζ αναφέρονται σχεδόν όλα τα περιστατικά. Η «χάρης» μας έφτασε μέχρι και το BBC…

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts