Το μασάζ στην Ταϊβάν γίνεται με κρητικό ελαιόλαδο

Μπορεί ένα ταξίδι στο εξωτερικό να κρύβει πρωτόγνωρες εμπειρίες, στην περίπτωση όμως που θελήσετε να ταξιδέψετε στην Ταϊβάν και να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ θα βρεθείτε σε κάτι πολύ γνώριμο, αφού το λάδι που χρησιμοποιείται είναι από την Κρήτη.\r\n\r\nΕδώ και τρία χρόνια κυκλοφορεί στην Ταϊβάν το ελαιόλαδο με brand name Oliviennos της οικογενειακής επιχείρησης Χρήστου Γουρνιεζάκη κ ΣΙΑ Ε.Ε (Olivoς) με έδρα τους Καψάλους, του Δήμου Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου.\r\n\r\nΑπίστευτες προσφορές από 50% έως 90%! \r\n\r\nΤο ελαιόλαδο συσκευάζεται στην Κρήτη σε κανονικού μεγέθους συσκευασίες και όταν φτάσει στην Ταιβάν μπαίνει σε μπουκαλάκια για καλλυντική χρήση και σε μπουκάλια που αντί για στόμιο έχουν ψεκαστήρα, διατηρώντας πάντα την ονομασία προέλευσης του. Μάλιστα όταν πρόκειται για καλλυντική χρήση το αναμιγνύουν με ελληνικά αιθέρια έλαια από τη βόρειο Ελλάδα, όπως λεβάντα, βασιλικό, κυπαρίσσι, δεντρολίβανο.\r\n\r\nΟ ψεκαστήρας χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της σαλάτας αλλά και της παρασκευής φαγητού και είναι ο ιδανικός τρόπος για τις διατροφικές συνήθειες της συγκεκριμένης χώρας όπου τώρα μαθαίνουν τη γεύση του ελαιολάδου. Δεν είναι μόνο η τιμή του, που δεν επιτρέπει τον ελληνικό τρόπο κατανάλωσης (με “βουτιές” ψωμιού στη σαλάτα) είναι και η γεύση του, που είναι πρωτόγνωρη.\r\n\r\nΠέραν όμως από το διατροφικό μάθημα που παίρνουν οι ίδιοι από το λάδι έχουν κι εκείνοι να διδάξουν κάτι την Ελλάδα, αφού το ελαιόλαδο θεωρείται το ιδανικότερο έλαιο για το σώμα, καθώς εκτός των άλλων απορροφάται και πιο εύκολα.\r\n\r\nΣημειωτέον ότι το λάδι της Βιάννου δεν είναι απλά ένα καλό ελληνικό ελαιόλαδο, είναι χαρακτηρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).\r\n\r\nΠερισσότεροι από δέκα τόνοι με προορισμό τη Ταϊβάν\r\n\r\nΠριν από τρία χρόνια ξεκίνησαν οι εξαγωγές της συγκεκριμένης εταιρείας αρχικά με 7 τόνους λάδι και τις επόμενες δυο χρονιές οι εξαγωγές ανήλθαν στους 20 τόνους σε κάθε παραγγελία. Οι περισσότερες ποσότητες εξάγονται προς τη Ταϊβάν και ακολουθούν η Ελβετία και η Ιταλία όπου το λάδι φεύγει τυποποιημένο και ποτέ χύμα.\r\n\r\nΠοσότητες βέβαια προωθούνται και στην ελληνική αγορά από τον κ. Χρήστο Γουρνιεζάκη και το γιό του Γιάννη που αποφάσισαν να φτιάξουν στον τόπο τους μια σύγχρονη μονάδα τυποποίησης. Μια λύση για το αύριο έψαχναν πατέρας και γιος όταν ο πατέρας βγήκε στη σύνταξη και ο γιος ολοκλήρωνε τις σπουδές του ως γεωπόνος. Η λύση βρέθηκε στα “παραδοσιακά μονοπάτια” μέσα από τις ελιές τους και σε συνεργασία με τα ελαιοτριβεία αλλά και μεμονωμένους παραγωγούς που καλλιεργούν ελαιόλαδο ΠΟΠ.\r\n\r\nΜιλώντας στο MadeinCreta o κ. Χρήστος Γουρνιεζάκης τόνισε πως η συνεργασία στο εξωτερικό στηρίζεται στη συνέπεια, και στην ποιότητα. Ο γιος του, Γιάννης συμπλήρωσε τη φράση του πατέρα του, αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, και στην οξύτητα που δεν ξεπερνά το 0,3.\r\n\r\nΠέραν όμως από το μασάζ στην Ταϊβάν, είναι τόσο ενθουσιασμένοι από το ελαιόλαδο της Βιάννου, που μέχρι και τηλεοπτικό συνεργείο ήρθε στην Κρήτη για να διδαχθεί τα απλά και τα καθημερινά, πώς δηλαδή φτιάχνονται τα φασολάκια τα κοκκινιστά και το μπαμιελίδικο ή αλλιώς το κοτόπουλο με τις μπάμιες.\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n

\r\nΠηγή: iefimerida.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts