Σφοδρή κόντρα πολιτικών αρχηγών στη Βουλή

Σε σφοδρή κόντρα με ανοικτή πολιτική ατζέντα και οξείες προσωπικές επιθέσεις μεταξύ των αρχηγών των κυβερνητικών κομμάτων και της αντιπολίτευσης εξελίχθηκε η προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή για τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

\r\n

\r\n

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την πρωτολογία του  με στοχευμένα υπονοούμενα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Όλοι βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε να φέρουμε επενδύσεις, κάποιο ανώνυμοι πάνε το βράδυ και καίνε επιχειρήσεις, δεν μπορεί να περάσει αυτό και να φανεί ότι έτσι γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα» αναφερόμενος στα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής.

\r\n

Πρόσθεσε «Τι νόημα έχει να παλεύουμε για επενδύσεις, όταν κάποιοι παλεύουν συστηματικά να τους διώξουν και επιδίδονται σε τρομοκρατία και καταστροφή των επενδύσεων; Τι νόημα έχει να παλεύουμε για συμμάχους στο εξωτερικό; Δεν δείχνω κανέναν με το δάχτυλο, αλλά αν αυτό δεν λέγεται εθνική υπονόμευση και εθνική δολιοφθορά, τι είναι; Εμείς θα την βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά αυτή η καταστροφική μανία κατά της χώρας θα αντιμετωπιστεί όπως της αξίζει»

\r\n

\r\n

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ασυνέπεια, αντιφάσεις και κινδυνολογία καθώς επίσης ότι πολιτεύεται με θόρυβο και κραυγές. «Δεν είναι θέατρο σκιών η πολιτική ούτε για να παίζετε με τον πόνο του κόσμου», είπε ο κ. Σαμαράς.

\r\n

\r\n

«Είναι τόσο φοβερό αμάρτημα που είδατε τον Σόιμπλε και την Λαγκάρντ και τώρα βρίζετε εμένα για να εξιλεωθείτε»: ρώτησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Τη μία λέτε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και την άλλη ότι είναι το εθνικό μας νόμισμα. Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τους όρους του μνημονίου πριν βουλιάξει η χώρα αλλά ποτέ δεν είπα ότι θα σκίσω το μνημόνιο. Δεν είχα διαφωνήσει με τις διαρθρωτικές αλλαγές ούτε με τις αποκρατικοποιήσεις. Εμείς είπαμε ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και το κάναμε.

\r\n

\r\n

Απάντησε όμως και στις προειδοποιήσεις του κ. Τσίπρα σε σχέση με την διαπλοκή αλλά και στις κατηγορίες του για περιφρόνηση της βουλής λέγοντας: «Δεν μασάμε από απειλές κ. Τσίπρα. Εσείς ποιά συμφέροντα εξυπηρετείτε όταν ζητάτε να μείνουν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου αδρανή; Δουλεύω 18 ώρες την ημέρα και βρίσκομαι εκεί που πρέπει, η βουλή λειτουργεί και όταν πρέπει δίνω τις απαντήσεις που πρέπει. Αγωνίζομαι για έκτακτες λύσεις σε έκτακτες καταστάσεις. Μου λέτε ότι δεν έρχομαι στην Βουλή γιατί κι εσείς που έρχεστε νομίζετε ότι με την παρουσία σας αναβαθμίζετε την Βουλή;».

\r\n

\r\n

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση ανέφερε: «Ξεπεράστε τις παιδικές ασθένειες δεν είσαστε σε αμφιθέατρο. Είπατε ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό. Την συνέντευξη του κ. Δραγασάκη την διαβάσατε. Είπε ότι δεν μπορεί αμέσως να αυξήσει τους μισθούς. Εσείς δεν λέγατε ότι θα καταργήσετε όλα αυτά με ένα άρθρο; τώρα είδατε το φως το αληθινό;».

\r\n

\r\n

Αναφέρθηκε και στις κατηγορίες για καταστολή: «Βουλευτής σας είπε ότι δεν θα έπρεπε να αντιδράσουν οι φύλακες με πυροβολισμούς στην προσπάθεια απόδρασης. Εγώ δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Αν δραπέτευαν τί θα λέγατε θα κατηγορούσατε την κυβέρνηση για ανικανότητα; Προστατεύατε τους κουκουλοφόρους τώρα προστατεύετε και τους βαρυποινίτες;».

\r\n

\r\n

Αλ. Τσίπρας «θέλετε πειρατές και όχι επενδυτές»

\r\n

\r\n

Από την άλλη πλευρά ο κ. Αλέξης Τσίπρας εστίασε τα πυρά στον κ. Σαμαρά τον οποίο χαρακτήρισε «φυσικό και ηθικό αυτουργό της πολιτικής που οδηγεί στην υποανάπτυξη», αλλά και «του Γολγοθά που ζει ο λαός».

\r\n

\r\n

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για «παρεμπόδιση των επενδύσεων» σημείωσε πως «χρειαζόμαστε επενδυτές, όχι πειρατές» ενώ κατήγγειλε πως οι άδειες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας «πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους» φωτογραφίζοντας την εταιρία ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ.

\r\n

\r\n

Στην δευτερολογία του κορύφωσε τις προσωπικές επιθέσεις αναφέροντας ότι «ο κ. Σαμαράς έχει ξεχάσει ότι είναι πρωθυπουργός και συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης… λες και βρίσκεται σε καφενείο».

\r\n

Συγκεκριμένα είπε: «Χειρότερο από την απουσία του κ. Σαμαρά είναι να έρχεται εδώ και να συμπεριφέρεται όχι ως πρωθυπουργός αλλά ως ψευτόμαγκας που απευθύνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση με ανάξιους χαρακτηρισμούς».

\r\n

\r\n

Απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό αναφέροντας «τι ακριβώς δεν μασάτε; Δεν μασάτε το 1,5 εκατομμύριο ανέργων; Τα 500.000 νοικοκυριά χωρίς ούτε ένα εισόδημα, αυτό δεν μασάτε;» και πρόσθεσε «δεν κάνατε κουβέντα στη δευτερολογία σας για την αγροτική πολιτική. Κάνατε τον απολογισμό του έργου σας απολογητικά. Πολλοί το χρεώνουν στον κ. Στουρνάρα αλλά εσείς φταίτε, εσείς έχετε την ευθύνη».

\r\n

Σημείωσε δε ότι ο κ. Σαμαράς είναι «επικεφαλής της ομάδας λάσπης, των χαλκείων και της μονταζιέρας» και σημείωσε « δικος σας ομοϊδεάτης ήταν αυτος που αποχώρησε με ελικόπτερο στην Αργεντινή …  εμείς απευχόμαστε μια  τέτοια κοινωνική έκρηξη».

\r\n

\r\n

Ευαγγ. Βενιζέλος «Ο Τσίπρας συμμετέχει σε συνέδρια που χρηματοδοτεί ο Σόρος»

\r\n

\r\n

Ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά κατηγορώντας τον ότι λέει «ψέματα» και εξήγησε: «Προσβάλλετε τους αγρότες. Υπόσχεστε τα πάντα στους πάντες. Λέτε μόνο όσα είναι ευχάριστα στα αυτιά. Προτείνετε μια διαδρομή, η οποία ιστορικά έχει καταδικαστεί. Να ξαναζήσουμε την ιστορία σαν φάρσα».

\r\n

\r\n

Επιπροσθέτως, κατήγγειλε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προωθεί συγκεκριμένα επενδυτικά συμφέροντα και πως «συμμετέχει σε συνέδρια χρηματοδοτούμενα από τον Σόρος».

\r\n

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι επιλέγει μόνο τους εκπροσώπους της τρόικας για διάλογο

\r\n

Και εξήγησε « Προχώρησε ο πρωθυπουργός στο ξεπούλημα της ΑΤΕ χωρίς καμιά διαφάνεια, χαρίζοντας στον αγοραστή της 6,2 δις ευρώ. Σχεδιασμός της Τρόϊκας είναι να πάψει η πρωτογενής παραγωγή και να διαλυθεί η μεσαία τάξη. Μόνο χωρίς πρωτογενή παραγωγή είναι σε θέση η Τρόϊκα και οι δανειστές να ελέγξουν ένα κράτος και ένα έθνος».

\r\n

 

\r\n

Φ. Κουβέλης «ο Συριζα υιοθετεί την πολιτική της αντιφατικότητας»

\r\n

\r\n

Με οξείες επιθέσεις προς την αντιπολίτευση και αρκετά επιχειρήματα για τους λόγους που οδήγησαν την ΔΗΜΑΡ να συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα εμφανίστηκε ο κ. Φώτης Κουβέλης.

\r\n

\r\n

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα ήταν «βολικό» για την ΔΗΜΑΡ να μην στηρίξει την κυβέρνηση «στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας να μείνουμε μακριά απο τα πράγματα αλλά τότε θα ήμασταν ανεύθυνοι απέναντι στην πατρίδα και αυτή την ανευθυνότητα δεν θα την υιοθετήσουμε ποτέ». Εξήγησε ότι εάν δεν υπήρχε η συνεργασία των τριών κυβερνητικών εταίρων η χώρα θα έβγαινε από την ευρωζώνη και «αυτό ςο λόγος ήταν που υπαγόρευσε την θέση της ΔΗΜΑΡ». Πρόσθεσε πως «εςίπε ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ μια πολιτική έχει και αυτή είναι το Μνημόνιο. Τι προτείνει όμως; Να το καταγγείλουμε και μάλιστα μονομερώς;» και σημείωσε πως «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική της αντιφατικότητας».

\r\n

\r\n

Τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ υποβοήθησε στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους και ως εκ τούτου επιτεύχθηκε «να περιοριστούν οι οριζόντιες περικοπές να μην γίνουν απολύσεις. Μας έλεγαν ότι θα εκδιωχθούν πολλοι από τον δημόσιο τομέα. Πόσοι έφυγαν και ποιοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν αυτή την θολούρα στην κοινωνία;» ενώ επισήμανε: «Γνωρίζω καλά ότι 31% των πολιτών ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας αλλά για πείτε μας εσείς που έχετε την πολυτέλεια της καταγγελίας τι θα γινόταν με μια μονομερή καταγγελία και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη; Θα γυρνούσαμε πολλές δεκαετίες πίσω».

\r\n

\r\n

Νίκος Μιχαλολιάκος «Ο Σαμαράς έχει την ευκαιρία να γίνει ο Λίνκολν της Ελλάδας»

\r\n

\r\n

Ο κ. Νίκος Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε άχαρο τον ρόλο του πρωθυπουργού επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή της χώρας στην ΕυρωπαΪκή Ενωση και στην Ευρωζώνη είναι καταδικαστική για την αγροτική παραγωγή της χώρας και πρότεινε «επιστροφή στην εθνική παραγωγή έναντι οποιουδήποτε τιμήματος». Πρέπει δε να σημειωθεί ότι απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά του είπε «έχετε την ευκαιρία να γίνεται ο Αβρααμ Λίνκολν της Ελλάδας διώχνοντας όλους τους παράνομους μετανάστες». Ο κ. Πάνος Κάμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αναξιόπιστο που μπορεί να μην μασάει από όσα του λέει η αντιπολίτευση, μασάει όμως από όσα του λέει η κυρία Μάρκελ».

\r\n

\r\n

Αλ. Παπαρήγα «Η ΝΔ προτείνει λιτότητα με ανάπτυξη και ο ΣΥΡΙΖΑ ανάπτυξη με λιτότητα»

\r\n

Τέλος, επιθέσεις προς κυβέρνηση αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξηγώντας ότι «οι δύο προτάσεις που ακούγονται είναι λιτότητα με ανάπτυξη της ΝΔ ή ανάπτυξη με λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ»

\r\n

\r\n

Ειδικότερα, η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση προτιμά τον βίαιο θάνατο των αγροτών» και επισήμανε «Η ΚΑΠ οδηγεί στην φτωχοποίηση της αγροτιάς . Τα πακέτα στήριξης δεν μπόρεσαν να σώσουν τους αγρότες και θέλετε να μας πείσετε ότι θα τους σώσουν οι κάρτες για το πετρέλαιο;». Απευθυνόμενη δε προς τον κ. Σαμαρά ανέφερε «Μιλήσατε για τους κουκουλοφόρους στις Σκουριές αν και εκεί παίζονται μεγάλα συμφέροντα δεν είναι μόνο οι κάτοικοι. Μας είπατε για τους κουκουλοφόρους και μετά για τον Βλαστό και σας ρωτώ να μας εξηγήσετε πως συνδέονται αυτά τα δύο. Ο αγωνιζόμενος λαός και ο Βλαστός δεν καταλαβαίνω πως σχετίζονται. Κακοποιοί είναι οι αγρότες που έκλεισαν τους δρόμους;».

\r\n

\r\n

Αναφορικά με την τοποθέτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα είπε «ακούσαμε για την ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο και άλλα τέτοια… το 2010 η ΕΕ εισήγαγε προϊόντα και τα περισσότερα ήταν από την Βραζιλία και τις άλλες χώρες της λατινικής Αμερικής που λατρεύει ο κ. Τσίπρας. Δεν κατάλαβα! Πρέπει να τα φέρουμε από εκεί; Δεν υπάρχουν χώρες της ΕΕ που παράγουν αυτά τα προϊόντα;

\r\n

\r\n

Γίνονται νέες συνομιλίες ΕΕ και Βραζιλίας για νέα εισαγωγή αγροτικών προϊόντων και η Βραζιλία ζήτησε να σταματήσουν οι επιδοτήσεις. Την συμφωνία Ε.Ε – Μερκοσούρ θα την πληρώσουν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου».

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts