Συνελήφθη για εκβιασμό πρώην ιδιοκτήτης περιφερειακού ιδιωτικού καναλιού

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 56χρονος πρώην ιδιοκτήτης περιφερειακού ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης που εκβίαζε 44χρνο δικηγόρο.

\r\n

\r\n

Τον εκβιασμό κατήγγειλε ο 44χρονος την Πέμπτη και όπως είπε στους αστυνομικούς είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο με απειλές κατά τη ζωής του για υπόθεση υιοθεσίας στην οποία ο 56χρονος είχε παίξει το ρόλο του μεσολαβητή.

\r\n

\r\n

Ο επίδοξος εκβιαστής το Μάιο του 2011 είχε μεσολαβήσει προκειμένου συγγενής του δικηγόρου να υιοθετήσει νόμιμα, νεογέννητο τέκνο φιλικής του οικογένειας. Αρχής γενομένης όμως από τον Απρίλιο απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου είτε να τα δώσει στη φυσική μητέρα του παιδιού είτε να καλύψει υποτιθέμενα έξοδα που έκανε για την οικογένεια του μωρού.

\r\n

\r\n

Μετά την καταγγελία οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας τα ξημερώματα της Παρασκευής εκτός από τον 56χρονο συνελήφθη και ένας 45χρονος συνεργός του. Ο 45χρονος εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το γραφείο που ήταν προγραμματισμένο να γίνει η «παράδοση» των 10.000 ευρώ στην οποία είχε συμφωνήσει ο δικηγόρος.

\r\n

\r\n

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts