Στον «αέρα» οι Πανελλαδικές (;)

Λίγες μόνο ημέρες πριν ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, όταν μαθητές και γονείς ζουν μέσα στο απόλυτο άγχος και την αγωνία, συνδικαλιστές απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από την προσεχή σχολική χρονιά.

\r\n

\r\n

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ( ΟΛΜΕ) συνεδριάζει σήμερα εκ νέου για το ζήτημα.

\r\n

\r\n

Στην τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΛΜΕ τονίζει χαρακτηριστικά ότι «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών».\r\n\r\nΤα καλύτερα εστιατόρια στο πιάτο σου με έκπτωση έως 50%!Είναι χαρακτηριστική η φράση της ανακοίνωσης, ότι «η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη». Σε άλλο σημείο η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κλέφτη» γιατί, όπως λέει, «προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%.\r\n\r\n

\r\n

\r\n

Προωθεί Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους. Προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη. Δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας».

\r\n

\r\n

Επίσης, χαρακτηριστικά η ΟΛΜΕ κάνει λόγο για την κρίσιμη αυτή περίοδο για χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων αναφέροντας τα εξής: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι, αν προχωρήσει στη ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων». Και η ΟΛΜΕ συμπληρώνει: «Την περίοδο την επέλεξε το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας».

\r\n

\r\n

Η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις αυριανές συγκεντρώσεις, 1η Μαΐου στην Αθήνα (προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 10.30 π.μ. και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος).

\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts