Σήμερα λήγει η προθεσμία για τα μηχανογραφικά

Τελευταία προθεσμία σήμερα, Παρασκευή, για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, η οποία θα γίνει για τρίτη συνεχή χρονιά ηλεκτρονικά. \r\n\r\nΓια τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική εφαρμογή που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr.\r\n\r\nΒασικές οδηγίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου:

\r\n

-Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ζητήσουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) από το Λύκειο αποφοίτησης\r\n\r\n-Επίσης θα πρέπει να λάβουν από το σχολείο τους το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης, στον οποίο αναγράφονται οι βαθμοί των πανελλαδικών μετά την προσαρμογή του προφορικού βαθμού στο γραπτό.\r\n\r\n- Το επόμενο βήμα θα είναι να οριστικοποιήσουν το Μηχανογραφικό και να το υποβάλουν ηλεκτρονικά. Μετά την οριστικοποίηση καμία μεταβολή δεν γίνεται δεκτή.\r\n\r\n-Αν κάποιος από τους υποψηφίους ανήκει σε ειδική κατηγορία, θα πρέπει να έχει έτοιμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά με ημερομηνία όχι μεταγενέστερη από την ημερομηνία υποβολής του μηχανογραφικού. Τα δικαιολογητικά θα τα καταθέσουν στη σχολή επιτυχίας. Αν είναι ελλιπή ή ψευδή, οι υποψήφιοι θα διαγραφούν και θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό από τις Πανελλαδικές για δύο χρόνια.\r\n\r\nΌταν οι απόφοιτοι εισέλθουν στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, πρέπει να ακολουθήσουν τα αναλυτικά βήματα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Μπορούν να κάνουν όσους συνδυασμούς θέλουν και να τους τροποποιήσουν, χωρίς όμως να κάνουν οριστικοποίηση.\r\n\r\nΌταν οι υποψήφιοι κάνουν οριστικοποίηση του μηχανογραφικού, δεν πρέπει να ξεχάσουν να κρατήσουν αντίγραφο.

\r\n\r\n

Πώς να αλλάξετε τις σχολές προτίμησης αν έχετε κάνει λάθος

\r\n

Αρκετοί υποψήφιοι έχουν σπεύσει ήδη να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους. Κάποιοι όμως, είτε μπορεί να άλλαξαν γνώμη, είτε να έκαναν λάθος σε ό, τι αφορά τις σχολές εισαγωγές που έχουν επιλέξει. Αξίζει λοιπόν να τονιστεί ότι αν ένας υποψήφιος έχει οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του και έχει διαπιστώσει ότι έχει κάνει λάθος έχει τη δυνατότητα με την ακόλουθη διαδικασία να ακυρώσει το υποβληθέν μηχανογραφικό και να καταθέσει καινούργιο.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts