Πώς οι δράστες έστησαν την ενέδρα στο Νέο Ηράκλειο

Για “επαγγαλματίες εκτελεστές” που ήταν “διαβασμένοι” και γνώριζαν πολύ καλά το στόχο τους αλλά και τη χρήση του όπλου, μιλούν στην εφημερίδα Εθνος της Κυριακής υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. \r\n\r\nΟπως λένε χαρακτηριστικά, “δεν τους ένoιαζε η ταυτότητα των θυμάτων τους, ήθελαν μόνο νεκρούς”.\r\n\r\nΟι αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τη μηχανή που βρέθηκε χθες στο ρέμα της Χελιδονούς στην Κηφισιά. Οι δράστες την έριξαν μέσα στο νερό προκειμένου να εξαφανίσουν αποτυπώματα τους και τυχόν γενετικό υλικό. Το γεγονός ότι το ρέμα της Χελιδονούς βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία υποδεικνύει ότι οι δυο εκτελεστές δεν έδρασαν μόνοι τους αλλά είχαν σίγουρα και συνεργούς οι οποίοι τους παρέλαβαν από το σημείο που πέταξαν τη μηχανή και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν όλοι μαζί.

\r\n\r\n

\r\n

\r\n Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια:\r\n\r\nΤο πρώτο είναι οι συνεργοί των δραστών να τους παρακολουθούσαν από την αρχή της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, μέχρι να σιγουρευτούν πως το σχέδιο τους ολοκληρώθηκε.\r\n\r\nΤο δεύτερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές είναι οι δράστες να είχαν ραντεβού με την ομάδα υποστήριξης στο ρέμα της Χελιδονούς στη Κηφισιά όπου πέταξαν τη μηχανή για να τους παραλάβουν μετά τη δολοφονία.\r\n\r\nΗ αντιτρομοκρατική έχει στη διάθεσή της το βίντεο ντοκουμέντο της ψυχρής δολοφονίας η οποία διαρκεί μόλις 10 δευτερόλεπτα.\r\n\r\nΣύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο δράστες έφτασαν με τη μηχανή στη λεωφόρο Ηρακλείου και ο ένας από αυτούς πλησίασε και πυροβόλησε πρώτα τον 29χρονο Αλέξανδρο οποίος αμέσως μόλις χτυπήθηκε από τις σφαίρες λιποθύμησε. Έτσι ο εκτελεστής θεώρησε πως ο 29χρονος έπεσε νεκρός και γι’ αυτό και δεν του έριξε και τη χαριστική βολή.\r\n\r\nΣτη συνέχεια, πυροβόλησε και τους άλλους δυο, τον 27χρονο Γιώργο Φουντούλη και τον 22χρονο Μανώλη Καπελώνη, οι οποίοι είχαν την πλάτη γυρισμένη και δεν πρόλαβαν καν να αντιδράσουν. Μάλιστα, ο εκτελεστής αφού τους πυροβόλησε στο θώρακα τους έριξε και τη χαριστική βολή στο κεφάλι.\r\n\r\nΟ 29χρονος Αλέξανδρος που τραυματίστηκε και ο 4ος χρυσαυγίτης που έτρεξε να κρυφτεί και γλίτωσε από θαύμα, είδαν τους δράστες και πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ένιωσε τις σφαίρες κυριολεκτικά να παιρνούν ξυστά από δίπλα του κι έτρεξε να κρυφτεί δεν είναι σε ψυχολογική κατάσταση καλή, έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει κατάθεση. Θεωρείται όμως μάρτυρας κλειδί που θα δώσει σημαντικά στοιχεία στις έρευνες των αρχών.\r\n\r\nΣτη συνέχεια, οι δράστες διαφεύγουν με τη μηχανή από το στενό της οδού Γρηγορίου Αυξεντίου και μέσα από στενά και όχι κεντρικούς δρόμους φτάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς όπου πετούν τη μηχανή και τους παραλαμβάνουν οι συνεργοί τους. Μάλιστα οι κάμερες τους έχουν καταγράψει στο σημείο της δολοφονίας όπου ο εκτελεστής φαίνεται να φοράει καπέλο τύπου τζόκεϊ.\r\n\r\nΤο βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μετέβη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών.

\r\n\r\n\r\n

Ο 29χρονος Αλέξανδρος που τραυματίστηκε και ο 4ος χρυσαυγίτης που έτρεξε να κρυφτεί και γλίτωσε από θαύμα, είδαν τους δράστες και πρόλαβαν να αντιδράσουν. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που ένιωσε τις σφαίρες κυριολεκτικά να παιρνούν ξυστά από δίπλα του κι έτρεξε να κρυφτεί δεν είναι σε ψυχολογική κατάσταση καλή, έτσι ώστε να μπορέσει να δώσει κατάθεση. Θεωρείται όμως μάρτυρας κλειδί που θα δώσει σημαντικά στοιχεία στις έρευνες των αρχών.

\r\n

\r\n

Στη συνέχεια, οι δράστες διαφεύγουν με τη μηχανή από το στενό της οδού Γρηγορίου Αυξεντίου και μέσα από στενά και όχι κεντρικούς δρόμους φτάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς όπου πετούν τη μηχανή και τους παραλαμβάνουν οι συνεργοί τους. Μάλιστα οι κάμερες τους έχουν καταγράψει στο σημείο της δολοφονίας όπου ο εκτελεστής φαίνεται να φοράει καπέλο τύπου τζόκεϊ.

\r\n

\r\n

Το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας μετέβη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των ερευνών.

\r\n\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts