Πραγματογνωμοσύνη φέρεται να ζητά στο usb stick ο Διώτης

Με τις εξηγήσεις που δίνουν οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ιωάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης, ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

\r\n

\r\n

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα καταθέτει γραπτό υπόμνημα μέσω της συνηγόρου του ο Ιωάννης Καπελέρης χωρίς ο ίδιος να εμφανιστεί ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, αξιοποιώντας το σχετικό δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.

\r\n

\r\n

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καπελέρης, θα εμμείνει στα όσα είχε αναφέρει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ότι, δηλαδή, ο τότε πολιτικός προϊστάμενος του, κ. Γιώργος Παπακωνσταντινου, του είχε δώσει να ελέγξει περί τα δέκα ονόματα προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και να ερευνήσει το φορολογικό τους προφίλ. Εν τω μεταξύ, αύριο, Τρίτη, θα καταθέσει τελικά ο επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας, κ. Ιωάννης Διώτης.

\r\n

\r\n

Η κατάθεσή του θεωρείται κομβικής σημασίας από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, δεδομένου ότι μέσα στη δικογραφία υπάρχει έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το usb stick, της αλλοιωμένης λίστας Λαγκάρντ «γεννήθηκε» κατά το διάστημα 8-11 Ιουλίου του 2011, διάστημα που ο ίδιος είχε τα ηνία του ΣΔΟΕ και το περιβόητο αρχείο δε βρισκόταν ούτε στα χέρια του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ούτε και στα χέρια του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

\r\n

\r\n

Με το υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσει αύριο ο κ. Διώτης στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς δεν αποκλείεται να ζητά τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί, όπως υποστηρίζει, με επιστημονικό τρόπο η ακριβής ημερομηνία «γέννησης»του αρχείου που περιλαμβάνει ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, πλην των συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Από τα όσα θα υποστηρίξει ο κ. Διώτης, οι εισαγγελικές πηγές επιμένουν ότι θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία της έρευνας, αν δηλαδή αυτή θα κλείσει και ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Βουλή ή αν θα κληθούν και νέοι μάρτυρες.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts