Με ζέστη και κίνηση η έξοδος των εκδρομέων

Ζέστη και κίνηση συνθέτουν το σκηνικό της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα. Σύμφωνα με την τροχαία η κίνηση μέχρι στιγμής διεξάγεται σε φυσιολογικά επίπεδα, αν και σε ορισμένα σημεία αυξημένη. \r\n\r\nΩστόσο στα διόδια της Ελευσίνας έχουν δημιουργηθεί ουρές αυτοκινήτων, με την ζέστη να ταλαιπωρεί ακόμα περισσότερο τον κόσμο που ανυπομονεί να δραπετεύσει από την πόλη.\r\n

Επίσης αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου, έξοδος Λ. Αθηνών, από Χρηματιστήριο έως Κηφισό, αλλά και στην Αθηνών-Λαμίας, από Λιοσίων έως Αχαρνών.

\r\n

\r\n

Τα νησιά συγκεντρώνουν την προτίμηση των ταξιδιωτών, καθώς από το πρωί αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία εμφανίζεται να καταγράφει άνοδο κατά 25% σε σχέση με πέρισι. Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100% για Κυκλάδες, Σάμο και Ικαρία και το 90% για άλλους προορισμούς.

\r\n

\r\n

Μέτρα της Τροχαίας

\r\n

\r\n

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία στις δύο εθνικές οδούς. Σε ισχύ έχει τεθεί το μέτρο της απαγόρευσης κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

\r\n

\r\n

Ειδικότερα, δεν θα επιτραπεί η κίνηση των συγκεκριμένων οχημάτων για το ρεύμα εξόδου τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου από 15:00 έως 22:00 και τη Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου από 6:00 έως 16.00.

\r\n

\r\n

Στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια του Ρίου με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο (κόμβος Ρίου).

\r\n

\r\n

Στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας.

\r\n

\r\n

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.

\r\n

\r\n

Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας.

\r\n

\r\n

Για το ρεύμα εισόδου το μέτρο θα εφαρμοστεί τη Δευτέρα 6 Μαΐου (15:00-22:00), την Τρίτη 7 Μαΐου (11:00-21:00) και την Κυριακή 12 Μαΐου (15:00-21:00).

\r\n

\r\n

Στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας με εξαίρεση το τμήμα από το 145ο έως το 205,8ο χιλιόμετρο.

\r\n

\r\n

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

\r\n

\r\n

Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

\r\n

\r\n

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

\r\n

\r\n

Την Κυριακή 5 Μαΐου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις. Ο καιρός το ΠάσχαΚαλοκαιρινό θα είναι το φετινό Πάσχα με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.Οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί όλη την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή στους 28 και 30 βαθμούς Κελσίου.

\r\n

\r\n

Ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα, ο ουρανός θα συννεφιάσει μόνο σε ορεινές περιοχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην οροσειρά της Πίνδου και τη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και αφού, όμως, έχει ολοκληρωθεί το ψήσιμο του αρνιού.

\r\n

\r\n

Δείτε τον οδικό χάρτη με τα σημεία δικτύου με τη μεγαλύτερη συχνότητα σοβαρών τροχαίων και ατυχημάτων για το 2012.

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Προβλήματα στη Λαμία

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts