Μετά από συνεννόηση Σαμαρά – Βενιζέλου η έφοδος στην ΕΡΤ

Ξημερώματα Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, περισσότερες από 15 διμοιρίες των ΜΑΤ μαζί με τον εισαγγελέα βάρδιας, Νίκο Γκύζη, εισβάλουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Η περιβόητη έφοδος για να εκκενωθεί το κτίριο από τους απολυμένους της ΕΡΤ που παρέμεναν εκεί από το απόγευμα της 11ης Ιουνίου, γίνεται πραγματικότητα.

\r\n

Η επιχείρηση αποφασίστηκε μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Η κυβέρνηση, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή χαρακτήριζε παράνομη την κατάληψη και ήθελε να λήξει.

\r\n

Πλησιάζει άλλωστε η ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα μηχανήματα που υπάρχουν στο Ραδιομέγαρο είναι απαραίτητα για την κάλυψη.

\r\n

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η ΓΑΔΑ ζήτησε αργά τη νύχτα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο «διαπραγματευτή», προκειμένου να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

\r\n

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΓΑΔΑ απέστειλε αίτημα προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να παραστεί εισαγγελέας στην επιχείρηση, που σχεδιαζόταν για τα ξημερώματα, επικαλούμενη τον κανονισμό δικαστηρίων.

\r\n

Η Αστυνομική Διεύθυνση δεν επικαλείτο για την εισαγγελική παρουσία επιχείρηση στα πλαίσια εφαρμογής αυτοφώρου για διάπραξη ποινικού αδικήματος, όπως η κατάληψη δημοσίου κτιρίου αλλά την υποβολή συστάσεων.

\r\n

Το αίτημα της Αστυνομίας αφορούσε άρθρο του νόμου 1756/1988 «περί κανονισμού δικαστηρίων» που προβλέπει την παρουσία εισαγγελέα, προκειμένου να απευθύνει συστάσεις, ώστε να εκκενωθεί το κτίριο χωρίς τον σχηματισμό δικογραφίας και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts