ΜΑΖΙ: το ελληνικό εστιατόριο που «σαρώνει» στο Λονδίνο

Σε ένα στενό του Notting Hill, λίγα μέτρα από τον διάσημο δρόμο Portobello «μυρίζει» Ελλάδα! Το ΜΑΖΙ, το ελληνικό εστιατόριο της Θεσσαλονικιάς Χριστίνας Μουράτογλου «σαρώνει» στο Λονδίνο χάρη στις αυθεντικές παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις που συνδυάζονται υπέροχα με έναν μοντέρνο και λιτό χώρο.\r\n\r\n«Το καλοκαίρι ήρθε μια κυρία και κάθισε έξω στην αυλή. Από πάνω έχει κληματαριά και μου είπε πώς νιώθει σαν να είναι στην Μύκονο», μας λέει με περηφάνια η κ. Μουράτογλου δείχνοντας μας –ίσως- την μοναδική κληματαριά που υπάρχει στο Λονδίνο!\r\n\r\nΤο μαγαζί ξεχωρίζει από τον δρόμο χάρη στην μπλε τέντα του και τα κεφαλαία γράμματα με τα οποία είναι γραμμένο το όνομα (όχι τυχαία).\r\n\r\n«Προσπαθούσαμε να βρούμε ένα όνομα που να είναι εύκολο και για τους ξένους, αλλά να έχει και κάποιο νόημα. Το «MAZI» είναι επειδή συνδυάζουμε μοντέρνα με παραδοσιακή κουζίνα και επειδή θέλαμε να κάνουμε γνωστό στους ξένους το ότι στην Ελλάδα μοιραζόμαστε τα πάντα στο τραπέζι (μεζέδες, ποικιλίες στην μέση). Επίσης, γράφεται με κεφαλαία το ίδιο στα ελληνικά και στα αγγλικά», μας εξηγεί.\r\n\r\n«Το «MAZI» είναι οικογενειακή επιχείρηση. Το ξεκινήσαμε με τον σύντροφο μου (είναι Γάλλος), όμως συνιδιοκτήτης είναι ο αδερφός μου, ο οποίος δουλεύει και στην κουζίνα».\r\n

Έλα στη WIND & κέρδισε!

\r\n \r\n\r\nΌσον αφορά τα προϊόντα, αρκετά έρχονται από την Ελλάδα. Στο πλάι του μαγαζιού, υπάρχει ένας χώρος σαν ράφι από delicatessen, όπου βρίσκονται ελληνικά προϊόντα προς πώληση. Όμως και στην κουζίνα προσπαθούν να χρησιμοποιούν προϊόντα από την Ελλάδα.\r\n\r\n«Φέρνουμε όσα πράγματα μπορούμε από την Ελλάδα, όμως κοστίζει πολύ… Το καλοκαίρι έγινε χαμός με τα Κρίταμα. Είναι μια κατηγορία χόρτων σαν φύκια, που φυτρώνουν στα βράχια. Είναι αρκετά σπάνια. Για να καταλάβετε πήγαινε και τα μάζευε ο πατέρας μου», λέει και μας εντυπωσιάζει.\r\n\r\n«Δουλεύω 7 ημέρες την εβδομάδα, 12 ώρες την ημέρα, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Ειδικά στην αρχή πρέπει να είσαι συνέχεια εδώ… Νιώθω σαν να είναι το παιδί μου και δεν μπορώ να το αφήσω… », λέει η Χριστίνα που παραδέχεται ότι είναι τελειομανής και ακόμα και τις ώρες που λείπει, μιλάει στο τηλέφωνο με το προσωπικό του μαγαζιού.\r\n\r\nΔεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι κριτικοί γράφουν τα καλύτερα, ούτε που το περιοδικό Olive την ανακήρυξε γυναίκα του μήνα τον Νοέμβριο.\r\n\r\n«Πρέπει να έχεις θετική διάθεση και να συνεχίζεις να προχωράς. Να μην σε παίρνει από κάτω. Θέλει πολύ δύναμη και θυσίες». Αυτή είναι η συμβουλή της για όσους θέλουν να κάνουν κάτι δικό τους. «Να είσαι συνειδητοποιημένος», καταλήγει.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts