Μέρκελ: «Μόνη της η Αθήνα αποφάσισε για την ΕΡΤ»

Αποστάσεις από τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ κρατάει η Γερμανική Καγκελαρία με τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ να δηλώνει, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα αυτό.

\r\n

\r\n

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ η γερμανίδα Καγκελάριος θεωρεί ότι η απόφαση για την ΕΡΤ είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.\r\n\r\n«Βεβαίως σχετίζεται με το πλαίσιο των συμφωνηθέντων για κατάργηση θέσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά αυτό το μέτρο δεν συζητήθηκε με τη γερμανική κυβέρνηση και την τρόικα, αλλά ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση», διευκρίνισε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

\r\n

\r\n

Από την πλευρά του ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ απάντησε «ναι» σε ερώτηση για το αν το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα συνιστά απειλή για τη δημοκρατία.

\r\n

\r\n

Μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, ο αντίπαλος της Καγκελαρίου Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου προειδοποίησε, τέλος, ότι εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ελλάδα.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts