Ισχυρή έκρηξη αναστάτωσε τη Δάφνη – Έβαλαν βόμβα στο αμάξι της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

Μια ισχυρή έκρηξη “ξύπνησε” το πρωί της Παρασκευής τους κατοίκους στη συμβολή των οδών Διομίδους 3 και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη.

\r\n\r\n

\r\n

Άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού.\r\nΤο αυτοκίνητο, μάρκα BMW, καταστράφηκε ολοσχερώς.

\r\n\r\n

\r\n

Η έκρηξη, που σημειώθηκε στις 04:40 τα ξημερώματα, ήταν τόσο ισχυρή που καταστράφηκε η είσοδος της πολυκατοικίας μπροστά στην οποία ήταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο, ενώ έσπασαν τζάμια γειτονικών σπιτιών και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.\r\nΑπό τα τζάμια που έσπασαν τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα.

\r\n\r\n

\r\n

\r\n

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 04:15 στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και ειδησεογραφική ιστοσελίδα. Οι δράστες έδωσαν περιθώριο 20 λεπτών στην αστυνομία.\r\n\r\nΛόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου που είχε δοθεί, η αστυνομία δεν κατάφερε να εκκενώσει πλήρως την περιοχή.

\r\n\r\n

\r\n

Εξαιτίας του διπλού προειδοποιητικού τηλεφωνήματος, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.\r\n\r\nΕπειδή όμως η βόμβα τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, είναι ανοιχτό ακόμη το ενδεχόμενο πίσω από την επίθεση να είναι ποινικοί εγκληματίες.\r\n\r\nΤι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα\r\n\r\nΑν και λόγω της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο έγινε χρήση αφρού που δυσκολεύει την έρευνα των ανδρών της αντιτρομοκρατικής που προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ωρολογιακό μηχανισμό. Έμπειροι αστυνομικοί λένε ότι πρόκειται για αρκετά ισχυρό μηχανισμό.\r\n\r\nΕκείνο που επισημαίνουν με νόημα κάποιοι είναι πως ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη βομβιστική επίθεση μετά εκείνη στο Mall και εάν εξαιρέσει κανείς την τοποθέτηση ενός μηχανισμού στην εταιρεία κούριερ που είχε εμπλακεί στη σύλληψη μελών της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.\r\n\r\nΠαρά τη θέση της γυναίκας που μπήκε στο στόχαστρο όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι δεν πρόκειται για χτύπημα που έχει να κάνει με ποινικούς κατάδικους, αλλά για ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα. Άλλωστε, επισημαίνουν κάποιοι, τα όρια μεταξύ ποινικών και τρομοκρατών σε κάποιες περιπτώσεις είναι δυσδιάκριτα καθώς υπάρχουν ενδείξεις συνεργασίας σε κάποια επίπεδα.\r\n\r\nΟι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο πριν σημειωθεί η έκρηξη είδαν στο σημείο κάτω από τον κινητήρα του αυτοκινήτου ένα “κουτί” μέσα στο οποίο (προφανώς) είχε τοποθετηθεί η βόμβα.\r\n\r\nΈμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής λένε ότι τα ευρήματα οδηγούν περισσότερο προς τη μεριά της οργάνωσης, της ομάδας έστω, που τοποθέτησε τη βόμβα στο Mall.\r\n\r\nΥπάρχει βέβαια και η περίπτωση της επίθεσης σε βάρος του εφοπλιστή Π. Τσάκου στο κέντρο της Αθήνας. Και σε εκείνη την περίπτωση ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός, ωστόσο οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν βλέπουν ότι σχετίζεται με τους δράστες της σημερινής επίθεσης.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts