Η ΠΝΟ θα συνεχίσει με απεργίες παρά την επιστράτευση

Κανονικά φεύγουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά καθώς έπειτα από αστυνομική επέμβαση τα ξημερώματα «έσπασε» η απεργία της ΠΝΟ.\r\n\r\nΜεγάλη πορεία πραγματοποίησαν χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ προς το υπουργείο Ναυτιλίας, το οποίο βρίσκεται στην Ακτή Βασιλειάδη, στην Πύλη Ε1 του λιμανιού. Oι απεργοί βρέθηκαν στην Πύλη Ε2, ενώ άντρες των αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων τους απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο υπουργείο, με μια κλούβα.

\r\n

\r\n

\r\n

Ο υπουργός από τη μεριά του θέλησε να κατέβει στο σημείο, να μιλήσει μαζί τους και να πάρει ο ίδιος το ψήφισμά τους, κάτι που όμως το αρνήθηκαν. Οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα πως η πορεία θα συνεχίσει προς τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, όπου και έληξε.

\r\n

\r\n

\r\n

Νωρίτερα στο σημείο βρέθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε τα εξής: «Το πιστόλι στον κρόταφο των ναυτεργατών το έβαλε η κυβέρνηση, τις σφαίρες έδωσαν οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων επιχειρήσεων. Η απάντηση πρέπει να είναι η επιστράτευση του λαού, για να ανατρέψει αυτήν την πολιτική κι όχι μόνο την κυβέρνηση», δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

\r\n

\r\nΩστόσο ανοιχτός σε διάλογο με τους ναυτεργάτες δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μια ημέρα μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση. «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή να έρθουν να συζητήσουμε, ακόμη και σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Σε άλλες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o υπουργός τόνισε ότι «οι συνέπειες της ύφεσης δεν θεραπεύονται ούτε με κραυγές ούτε με συνθήματα» και επανέλαβε ότι «εξαντλήθηκε ο διάλογος». «Εύχομαι και ελπίζω να περάσουμε στη νομιμότητα», πρόσθεσε.\r\n\r\nΗ ΠΝΟ θα συνεχίσει\r\n\r\nΝέες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαφόρων μορφών αγώνα και με τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα αυτής της κυβερνητικής  πολιτικής αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία  η οποία συνεδρίασε σήμερα στις 05.00 τα ξημερώματα.\r\n\r\nΗ Διοίκηση της Ομοσπονδία αποφάσισε:\r\n\r\n- Τη συμμετοχή στην προκηρυχθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φεβρουαρίου 2013 η οποία έχει σαν κύριο και κεντρικό θέμα , πέραν των άλλων, την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που αποτελεί και την βάση για την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων.\r\n\r\n- Την πραγματοποίηση νέων απεργιακών κινητοποιήσεων όταν κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ.\r\n\r\nΣε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η Διοίκηση καταγγέλλει και καταδικάζει για μια ακόμη φορά με σφοδρότητα, μέτρο αντιδημοκρατικό ενάντια στο Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις, και την πρωτοφανή βία και τρομοκρατία που ασκήθηκε από την μεριά της κυβέρνησης προκειμένου να αποπλεύσουν τα πλοία από το λιμάνι. Οι χώροι  του λιμανιού είχαν καταληφθεί από  νωρίς το βράδυ από εκατοντάδες  μονάδες των Μ.Α.Τ., των Ειδικών  Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου με αυτό τον πιεστικό, αυταρχικό και βίαιο τρόπο και κόβοντας σε μερικές περιπτώσεις και τους κάβους πλοίων να οδηγήσουν τα σκάφη στο αγκυροβόλιο και στην Ακτή Βασιλειάδη ούτως ώστε μέσα στον στρατοκρατούμενο πλέον χώρο να αρχίσει η φορτοεκφόρτωση. Η Ομοσπονδία καταγγέλλει προς όλα τα μέσα και σε όλους τους τόνους τα όσα πρωτάκουστα και πρωτοφανή διαδραματιστήκαν στο λιμάνι του Πειραιά τα οποία και παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές καταδικασμένες στην μνήμη και στην συνείδηση του ελληνικού λαού».\r\n\r\nΠηγή: protothema.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts