Εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, εκεί όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι,  την ώρα που νωρίτερα οι δικαστικοί επιμελητές θυροκολλούσαν τα φύλλα πορείας στις οικίες τους, αφού δεν τους έβρισκαν!\r\n\r\nΜε εντολή και παρουσία εισαγγελέα, επτά διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν στο σημείο στις 03:40, σπάζοντας την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου. Στη συνέχεια εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων του αμαξοστάσιου, όπου απομάκρυναν από τον χώρο τους απεργούς. Στο σημείο αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

\r\n

\r\n

\r\n

Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία.

\r\n

\r\n

Σύμφωνα με  πληροφορίες, μια γυναίκα αρνήθηκε να βγει έξω, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές, ωστόσο λίγο αργότερα και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς όπως προέκυψε ήταν εργαζόμενοι του Μετρό που ανήκαν στην ασφάλεια και είχαν κάθε λόγο να βρίσκονται στο χώρο την ώρα της επέμβασης.

\r\n

\r\n

Οι δύο αφορούν σε απλούς πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο για συμπαράσταση και σε έναν εργαζόμενο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως μια γυναίκα, βάσει μαρτυριών, που βρισκόταν στα κάγκελα της εισόδου του αμαξοστασίου, τραυματίστηκε από την έφοδο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε σε νοσοκομείο.

\r\n

\r\n

Οι δρόμοι γύρω από την περιοχή του αμαξοστασίου έχουν αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και ΕΚΑΜ που παραμένουν στο σημείο, ενώ τα μέτρα της Αστυνομίας είναι πολύ αυστηρά.

\r\n

\r\n

\r\n

Ακόμη, δεκάδες περιπολικά και κλούβες βρίσκονται σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, χωρίς να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

\r\n

\r\n

Αργότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης στη 1 μ.μ. στα Σεπόλια και πορεία προς το Σύνταγμα, εκεί  όπου στις 4 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts