Ειδικός φρουρός εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε σε αντιφασιστική συγκέντρωση! (pics-vid)

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 19:00 στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από το χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

\r\n

Ο αστυνομικός ειδικός φρουρός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε στον αέρα τρεις φορές.

\r\n

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ξαφνικά περικυκλώθηκε από ομάδα 30 ατόμων που τον έριξαν από την μοτοσυκλέτα του στην οποία προκάλεσαν φθορές. Σύμφωνα με τις εξηγήσεις του αστυνομικού για να αποφύγει το λιντάρισμα κατέφυγε σε κοντινή καφετέρια και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα.

\r\n

Δαφορετική είναι η εικόνα αυτοπτών μαύρων που μεταφέρουν μια άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με την άποψη αυτή ο αστυνομικός σταμάτησε με την μοτοσυκλέτα του δίκυκλο μπροστά από τους συγκεντρωμένους, πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα και στη συνέχεια κρύφτηκε σε μια καφετέρια.

\r\n

Δείτε βίντεο στο οποίο ακούγονται οι πυροβολισμοί (ακούγονται στην αρχή και ακολουθούν ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης).

\r\n

[field name=antifasistiki_sigkentrosi_frouros]

\r\n

Η ιστοσελίδα indymedia δημοσίευσε φωτογραφία του αστυνομικού να κρατά το όπλο με το οποίο πυροβόλησε για να εκφοβίσει τους διαδηλωτές.

\r\n

Φωτογραφία από το Indymedia\r\n

\r\n

\r\n

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η πορεία με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια έξω από τον σταθμό του Μετρό μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές πεταξαν διάφορα αντικειμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με περιορισμένη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n\r\nΠηγή: Πρώτο Θέμα

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts