«Βόμβα» στα θεμέλια του Μετρό Θεσσαλονίκης

Με οριστική διακοπή κινδυνεύει το πολύπαθο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, μετά τη δήλωση διακοπής έργων, που υπέβαλε χθες το βράδυ η ανάδοχος κοινοπραξία στην Αττικό Μετρό.

\r\n \r\n

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κοινοπραξία θέτει ως λόγους του αιτήματος διακοπής των εργασιών το ότι δεν της έχουν παραδοθεί τα εργοτάξια πρωτίστως της Βενιζέλου και ακολούθως της Βούλγαρη, για να συνεχίσει απρόσκοπτα τις εργασίες.\r\n\r\nΣτην επιστολή της η κοινοπραξία αποδίδει στην Αττικό Μετρό την αποκλειστική ευθύνη για τo πάγωμα του έργου, υποστηρίζει ότι ακόμα και το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα(χρόνος παράδοσης 2016-2017) έχει εκτροχιαστεί και ζητεί να σταματήσει η δική της εμπλοκή στην κατασκευή της βασικής γραμμής του μετρό.

\r\n \r\n

\r\n \r\n

Το ζητούμενο τώρα είναι εάν η κοινοπραξία είναι διατεθειμένη να κάνει πράξη την απειλή της για αποχώρηση από το έργο, κάτι που θα προκαλέσει νέες καθυστερήσεις, με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για τη λειτουργία της πόλης, ή έαν πρόκειται για έναν τακτικό ελιγμό με στόχο να ασκηθεί πίεση εν όψει των εκλογών στις εμπλεκόμενες πλευρές(στον δήμο Θεσσαλονίκης για τα αρχαία της Βενιζέλου) και στην Αττικό Μετρό(έμμεσα στην κυβέρνηση) για τις οικονομικές διεκδικήσεις που εγείρει ο ανάδοχος, αν και αυτές οι τελευταίες έχουν παραπεμφθεί στη διατησία.

\r\n \r\n

\r\n \r\n

\r\n \r\n

Η Αττικό Μετρό από την πλευρά της, στην επίσημη απάντηση, που θα κοινοποιήσει στην Κοινοπραξία μέσα στις επόμενες δέκα μέρες, θα τονίζει ότι δεν ισχύουν επ’ ουδενί οι αιτιάσεις που προβάλλει ο ανάδοχος, καθώς υπάρχουν άλλα δέκα εργοτάξια στα οποία μπορεί κάλλιστα να αναπτύξει τις εργασίες του.

\r\n \r\n

\r\n \r\n

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Αττικό Μετρό σημειώνει τα ακόλουθα:

\r\n \r\n

\r\n \r\n

– Tο έργο επιβάλλεται να συνεχίσει απρόσκοπτα, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα, τις κατασκευαστικές εργασίες του σε όλους τους σταθμούς που είναι διαθέσιμοι (Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός, Δημοκρατίας, Σιντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, Πατρίκιος, Ν. Ελβετία), στη διακλάδωση Δημοκρατίας και στο Αμαξοστάσιο, όπως προβλέπει η Σύμβαση.

\r\n \r\n

\r\n \r\n

– Ισχύουν απαρέγκλιτα τα όσα έχει δηλώσει ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η σύμβαση κατασκευής του δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Είναι η ώρα των υπεύθυνων αποφάσεων για όλους.

\r\n \r\n\r\nergonblog.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts