Αυτό είναι το πόρισμα που «καίει» τον Παπακωνσταντίνου

Μέσα σε 17 σελίδες και σε δύο καταθέσεις στελεχών του ΣΔΟΕ που ταξίδεψαν στο Παρίσι για να παραλάβουν την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, το πόρισμα των Οικονομικών Εισαγγελέων «καίει» τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

\r\n

\r\n

Στο πόρισμα, που έφτασε χθες στη Βουλή μαζί με την αυθεντική λίστα, περιλαμβάνονται τρία ονόματα που … κάνουν τη διαφορά σε σχέση με την «αρχική» λίστα, καθώς η αυθεντική λίστα περιλαμβάνει 2.062 ονόματα, ενώ η λίστα που είχε δει το φως της δημοσιότητας περιλάμβανε 2.059 ονόματα. Τα τρία νέα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι αυτά του Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, του Συμεών Σικιαρίδη και της Ελένης Παπακωνσταντίνου, συζύγου του Συμεών Σικιαρίδη.

\r\n

\r\n

Tόσο η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου όσο και η Ελένη Παπακωνσταντίνου είναι ξαδέρφες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

\r\n

\r\n

Όσον αφορά στις καταθέσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα, πρόκειται για αυτές των κυρίων Θεόδωρου Φλωράτου και Εμμανουήλ Σκαρμέα, που εξετάστηκαν ως μάρτυρες από τους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

\r\n

\r\n

Προανακριτική για τον Παπακωνσταντίνου προτείνει η κυβέρνηση

\r\n

Την ίδια ώρα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσουν από κοινού πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνταντίνου μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση. (Διαβάστε εδώ) 

\r\n

\r\n

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλωσε ότι θεωρεί επιβεβλημένο να κινηθεί η ποινική διαδικασία ενώπιον της Βουλής με την συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών, ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ».

\r\n

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε να «κινηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών» και στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «θα ζητηθεί Προκαταρκτική Εξέταση για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

\r\n

\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts