Απόβαση Τούρκων στο Αιγαίο με… πλωτό νοσοκομείο

Την ναυπήγηση ενός πλοίου-νοσοκομείου ετοιμάζει η Τουρκία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης. Το πλοίο-νοσοκομείο θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο μόνο στα Τούρκικα (Ίμβρο- Τένεδο), αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

\r\n

\r\n

Ο κ.Πατούλης αναφέρει χαρακτηριστικά: “ Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου” και προσθέτει πως η ιατρική μέριμνα είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης, για όσους κατοικούν στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη.

\r\n

\r\n

\r\n

Συνεχίζει λέγοντας: “ Για άλλη μία φορά δίνουμε στους γείτονές μας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση”.

\r\n

\r\n

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα υλοποιήσει τις πολιτικές απόψεις του πρωθυπουργού στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο άμεσης υλοποίησης, Υγείας και Ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής, και δε θα αρκεστεί μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών, των υγειονομικών και κοινωνικών οργανώσεων που οργώνουν το Αιγαίο. Ας μην παίζουν άλλο, οι ιθύνοντες της Υγείας, με τις ανθρώπινες ζωές και την Εθνική μας Κυριαρχία”.

\r\n

\r\n

Ενώ απέστειλε κάλεσμα σε όσους φορείς ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα στα νησιά να ενδυναμώσουν την παρέμβασή τους “μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες”.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts