Αντιμέτωποι με αυτόφωρο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ – Εντολή να φύγουν απο το ραδιομέγαρο

Όπως μετέδωσαν στο έκτακτο πρόγραμμα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ,  δόθηκε εντολή να κατέβουν στο προαύλιο του ραδιομεγάρου, όσοι εργαζόμενοι δεν εμπλέκονται στη ροή του προγράμματος.\r\n\r\nΟι παρουσιαστές έκαναν έκκληση και στους πολίτες που βρίσκονται κοντά να πάνε στο κτίριο για να συμπαρασταθούν καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως οι δυναμεις των ΜΑΤ πλησιάζουν τις εγκαταστάσεις.

\r\n\r\n

\r\n

Συγκεκριμένα, συμφωνα με την ανάρτηση των εργαζομένων στα social media, αλλα και όσα είπαν οι παρουσιαστές, στην έκτακτη εκπομπή, στις 5 το πρωί, το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή είχε περικυκλωθει από τα ΜΑΤ ενώ κλούβες κατεβαίνουν τη Μεσογείων από τον Σταυρό.

\r\n\r\n

\r\n

Αλλά κανείς δεν έφυγε. Δείτε το video \r\n\r\nhttps://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=liy_TfcDgaY\r\n\r\nΝωρίτερα οι εργαζόμενοι είχαν πάρει εντολή εκκένωσης, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως τους ενημέρωσαν οι αστυνομικοί, θα συλληφθούν.

\r\n

Στο στούντιο εκείνη την ώρα βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν οι παρουσιαστές τον ενημέρωσαν ότι δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το ραδιομέγαρο αλλιώς θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για τους καταληψίες, χαριτολογώντας ο κ.Τσίπρας είπε “Είμαι γνωστός καταληψίας”.

\r\n\r\n

\r\n

Ίδια εικόνα και στη Μουρούζη, καθώς όπως είπε η δημοσιογράφος Δώρα Χειράκη οι αστυνομικοί τους ενημέρωσαν πως πλέον δεν έχουν δουλειά και θα πρέπει να απομακρυνθούν από το χώρο, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

\r\n

Όπως είπαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ενημερώθηκαν πως όσοι συλλαμβάνονται δεν θα λαμβάνουν αποζημίωση και δεν θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση στον νέο φορέα.

\r\n

Να σημειωθεί πως σε κανέναν εργαζόμενο της ΕΡΤ δεν εχει κοινοποιηθεί η απόλυση του.

\r\n\r\n

\r\n

Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κόσμου που αυθόρμητα έσπευσε να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους της Δημόσιας τηλεόρασης.

\r\n

Πηγή: newsit

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts