Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Σάμο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στη Σάμο.

\r\nΗ φωτιά καίει σε δύσβατο δασικό σημείο και η επιχείρηση κατάσβεσης της μπορούσε να γίνει μόνον από αέρος. Άμεσα επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τα οποία εδρεύουν στον αερολιμένα της Σάμου, ενώ μετά τις επτά το απόγευμα στο έργο της κατάσβεσης πήραν μέρος δυο ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη, από την Ελευσίνα Αττικής.\r\n

Στην περιοχή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλα τα εθελοντικά κλιμάκια, ωστόσο δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στη φωτιά, εκτός από ένα μικτό πεζοπόρο κλιμάκιο, αποτελούμενο από πυροσβέστες και εθελοντές, το οποίο προσπάθησε να περιορίσει το μέτωπο, που κατευθύνονταν προς το φερώνυμο Μοναστήρι. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούνται από έξι οχήματα, 19 πυροσβέστες, 35 άτομα πεζοπόρο, 60 άτομα εθελοντές και οκτώ οχήματα των δήμων.

\r\n

Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος και πλήθος ιερέων ενώ, για προληπτικούς λόγους, ζητήθηκε να εκκενωθεί το μοναστήρι από τις μοναχές που κατοικούν σε αυτό και να απομακρυνθούν οι εικόνες που φυλάσσονται εκεί.

\r\n

Αυτήν την ώρα και ενώ έχουν σταματήσει λόγω της νύκτας να επιχειρούν τα αεροσκάφη, η φωτιά έχει επεκταθεί σε τρία μέτωπα και είναι άγνωστο μέχρι που μπορεί να φθάσει.

\r\n

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το i-samos.gr κοντά στο μέτωπο της φωτιάς εντοπίστηκαν δύο άντρες λαθρομετανάστες που είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα ότι κινδυνεύουν.

\r\n

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, μαζί τους ήταν άλλη μία γυναίκα και ένα παιδί, εξίσου λαθρομετανάστες, που βρίσκονται κοντά στη φωτιά και ήδη αναζητούνται από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να εντοπιστούν διότι κινδυνεύει η ζωή τους! Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

\r\n

Δείτε φωτογραφίες:

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

Φωτογραφίες από τους δύο λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς

\r\n

\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts