Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη διαβόητη σπείρα στα ανατολικά προάστια!

Είχαν γίνει μάστιγα για πολίτες σε πολλές περιοχές αφού κατόρθωναν να πείθουν τους πιο αφελείς από αυτούς και να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για λογαριασμό συγγενών τους.

Συνελήφθη διαβόητη σπείρα στα ανατολικά προάστια!
Είχαν γίνει μάστιγα για πολίτες σε πολλές περιοχές αφού κατόρθωναν να πείθουν τους πιο αφελείς από αυτούς και να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για λογαριασμό συγγενών τους.

\r\n

\r\n

Η δράση τους τελείωσε το πρωί της Δευτέρας σε υποκατάστημα τράπεζας της Παλλήνης όταν ο διευθυντής του κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και κάλεσε την αστυνομία.

\r\n

\r\n

Σύμφωνα με πληροφορίες, «αφεντικά» της σπείρας ήταν δύο αδέλφια 26 και 31 ετών ενώ σε αυτήν συμμετείχε και μεγάλος ακόμη αριθμός απατεώνων.

\r\n

\r\n

\r\n

Η σύλληψή τους οφείλεται στην πλεονεξία τους…

\r\n

\r\n

Ήταν περίπου 10 το πρωί της Δευτέρας όταν ο 26χρονος με έναν συνεργό του – ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη – πήγαν στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας και την έπεισαν ότι τους είχε στείλει ο γιος της για να τους δώσει 10.000 ευρώ προκειμένου να τα καταθέσουν στην Εφορία. Η γυναίκα τους έδωσε τα δέκα χιλιάρικα αλλά εκεί οι απατεώνες έπεσαν θύματα της πλεονεξίας τους.

\r\n

\r\n

Προσποιούμενοι ότι έπρεπε να καταθέσουν κάποια χρήματα ακόμη, προσφέρθηκαν να την μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους μέχρι το υποκατάστημα τράπεζας επί της λεωφόρου Μαραθώνος για να κάνει την ανάληψη του επιπλέον ποσού.

\r\n

\r\n

Όταν η γυναίκα έφτασε στην τράπεζα ανέφερε το γεγονός στον διευθυντή της και αυτός αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Της ζήτησε να επικοινωνήσει με τον γιο της ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι ούτε χρωστάει στην Εφορία ούτε έστειλε κάποιον για να το πάρει από αυτήν! Ο διευθυντής ειδοποίησε την αστυνομία και λίγα λεπτά αργότερα άνδρες της ΔΙΑΣ περνούσαν στον 26χρονο χειροπέδες. Το περιστατικό αυτό όμως αποδείχθηκε η κορυφή του παγόβουνου της απάτης που είχαν σκαρφιστεί ο 26χρονος, ο 31χρονος αδελφός του και πολλοί ακόμη συνεργοί τους.

\r\n

\r\n

Όπως αποδείχτηκε η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2012. Στους δώδεκα αυτούς μήνες αποκόμισαν από τα θύματά τους σε μετρητά και κοσμήματα το ποσό των 25.000 περίπου ευρώ! Σημειωτέον ότι στη σπείρα συμμετείχαν και γυναίκες για να είναι πιο εύκολη η προσέγγιση γυναικών – θυμάτων. Η δράση τους κάλυπτε μια τεράστια περιοχή – γι’ αυτό άλλωστε και παρά τις σχετικές κατά καιρούς καταγγελίες – ήταν δύσκολη η σύλληψή τους.

\r\n

\r\n

Δρούσαν στον Γέρακα, στην Αρτέμιδα, στον Κάλαμο, στο περιστέρι, στον Χολαργό, στου Παπάγου, στην Πεντέλη και στην Αγία Παρασκευή. Κινούνταν πάντοτε πρωινές ώρες, από τις 9 έως και τις 2 και συνήθως τα θύματά τους ήταν άνθρωποι μεγάλοι ηλικίας (70 έως 80 ετών) θεωρώντας ότι αυτοί είναι πιο αφελείς. Κάτι βέβαια που σε πολλές περιπτώσεις αποδείχτηκε σωστό.

\r\n

\r\n

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η σπείρα ενέχεται σε πολλές ακόμη ανάλογες περιπτώσεις απάτης!

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY