Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Συνέδριο για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε σήμερα το τρίτο συνέδριο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συνέδριο για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε σήμερα το τρίτο συνέδριο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.\r\n\r\nΟ κ. Δένδιας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ενώ ο υποδιευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Μ. Σφακιανάκης μίλησε για τις δράσεις της ΕΛΑΣ που αφορούν το διαδίκτυο.\r\n

\r\n

    \r\n
  • “Παλιά στην αλάνα στην Κέρκυρα που έπαιζα ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήξεραν πολύ καλά με ποιον παίζω, ήξεραν ποιοι είναι οι γονείς του παιδιού με το οποίο παίζω. Ήξεραν τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσω και μπορούσαν σιγά σιγά να με κατευθύνουν, να μου πουν αυτό το παιδάκι τώρα από εδώ από εκεί, στο Ίντερνετ η μητέρα, ο πατέρας δεν γνωρίζουν, δεν γνωρίζουν σε τι κινδύνους μπαίνει το παιδί τους, με ποιον παίζει το παιδί τους, με ποιον συνομιλεί το παιδί τους. Και τι συμβαίνει στην εφηβία, αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία και για τα αγόρια και για τα κορίτσια, τι συμβαίνει σε αυτό τον χώρο επικοινωνίας, τι μπορεί να αφήσει τραύματα βαθύτατα στον ψυχικό τους κόσμο και από εκεί και πέρα να πάμε στις πιο βαριές επικινδυνότητες”, σημείωσε ο κ. Δένδιας.
  • \r\n

\r\n

\r\n \r\n

\r\n

    \r\n
  • “Το sexting είναι μια νέα μόδα, είναι η μόδα εκείνη όπου όταν ανταλλάσουν τα μηνύματα τα παιδιά μεταξύ τους μηνύματα και φωτογραφίες, κάποιος πονηρούλης όταν η πιτσιρίκα δεν του κάνει αυτά που θέλει δημοσιεύει σε κοινή θέα τις επικοινωνίες και τις φωτογραφίες. Κορίτσια τα οποία μετά από ένα ερωτικό ραντεβού με κάποιον στη συνέχεια αυτός πήρε το βίντεο το έβγαλε στο youtube, το έβγαλε σε διάφορα site porn και η κοπέλα αυτή τη στιγμή η μια συγκεκριμένη που ξέρω πάρα πολύ καλά, έχει αλλάξει τρία σχολεία και τόπο για να μπορέσει να επιβιώσει”, επισήμανε ο κ. Σφακιανάκης.
  • \r\n

\r\n

\r\n \r\n\r\nΑπό το 2006 μέχρι σήμερα η υπηρεσία έχει διαχειριστεί 7.201 υποθέσεις που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό έγκλημα και τελικά προέκυψαν κατηγορίες για 2.038 άτομα.\r\n\r\nΜέχρι σήμερα έχουν γίνει 907 συλλήψεις και 196 βρέθηκαν κατηγορούμενοι για υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, μόνο την τελευταία διετία.\r\n\r\nΤέλος, από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί 888 αυτοκτονίες που σχετίζονται με το διαδίκτυο.\r\n\r\nΣτην εκδήλωση παρουσιάστηκε και η νέα καμπάνια της ΕΛΑΣ κατά του εκβιασμού στο διαδίκτυο με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος που θεωρείται το κυριότερο από την αστυνομία για το Ίντερνετ.\r\n\r\nΑυτή τη χρονιά θα συνεχιστεί η ενημέρωση των μαθητών σε σχολεία όλης της Ελλάδας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Έχει προγραμματιστεί επίσκεψη σε 14 πόλεις της Ελλάδας.\r\n\r\nΠηγή: MEGA

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY