Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Καθοριστική θα είναι από κάθε άποψη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ορίστηκε για την Δευτέρα το βράδυ προκειμένου να δοθεί χρόνος.

Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη

Καθοριστική θα είναι από κάθε άποψη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ορίστηκε για την Δευτέρα το βράδυ προκειμένου να δοθεί χρόνος.

\r\nΚαθώς κανείς δεν επιθυμεί την αποσταθεροποίηση της χώρας ούτε βέβαια οι δανειστές στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη κινήσεις για την αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα.\r\n\r\nΟ πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του την Τετάρτη το βράδυ ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει πίσω και ότι η ΕΡΤ με την μορφή που είχε δεν μπορεί να ανοίξει ξανά. Από την άλλη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι για να βρεθεί συμβιβασμός θα πρέπει να φύγει το μαύρο από τις οθόνες.\r\n\r\nΣτο πλαίσιο αυτό πολλά θα κριθούν από το αν την Δευτέρα κατατεθεί από κυβερνητικής πλευράς ένα συμβιβαστικό σχέδιο για να ξανανοίξει άμεσα ο δημόσιο φορέας Ραδιοτηλεόρασης. Τα πράγματα όμως μόνο απλά δεν είναι ειδικά μετά την χθεσινή απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ ότι εάν ο κ. Σαμαράς υλοποιήσει των σχεδιασμό του και ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή με το μαύρο της ΕΡΤ να παραμένει τότε δεν θα την στηρίξουν.\r\n\r\nΠαρόμοιες απόψεις υπάρχουν και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει όμως και αντίθετη οπτική των βουλευτών της ΝΔ που υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί οι δύο ελάσσονες κυβερνητικοί εταίροι να επιβάλλουν τις δικές τους θέσεις.\r\n\r\nΑπό το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι ουδέποτε ήταν στις προθέσεις του πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Ωστόσο παρά τις διαρροές είναι βέβαιο ότι η ψήφος εμπιστοσύνης συζητήθηκε ως ένα από τα εναλλακτικά σενάρια του πρωθυπουργού για την υπέρβαση του αδιεξόδου.\r\n\r\nΕίναι όμως σαφές πλέον ότι στο τραπέζι των τριών βρίσκεται το γενικότερο θέμα της κυβερνητικής λειτουργίας. Η τρικομματική μετά από έναν χρόνο λειτουργίας έχει φθάσει σε οριακό σημείο και κινδυνεύει να πέσει από τις εσωτερικές της αντιθέσεις. Εκτός από το θέμα της ΕΡΤ είναι πάντα ανοικτό το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου όπως και της ιθαγένειας.\r\n\r\nΠρόκειται για ζητήματα εκτός του πλαισίου του Μνημονίου που όμως αναδεικνύουν την διαφορά πολιτικής στόχευσης των τριών κομμάτων. Ήδη είναι πολλοί εντός των τριών κομμάτων που συμφωνούν ότι προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση και να κερδίσει χρόνο ζωής η κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρξει ένας επαναπροδιορισμός της μεταξύ τους συμφωνίας στα πέραν του μνημονίου θέματα όπως και του τρόπου άσκησης της κυβερνητικής λειτουργίας ακόμη και ανασχηματισμός.\r\n\r\nΟ πρωθυπουργός ο οποίος εξακολουθεί να είναι ο ισχυρός παράγοντας θα προτιμούσε όλα αυτά να γίνουν με τον δικό του σχεδιασμό και όχι υπό την πίεση των καταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό πάντως αν και κανείς δεν το επιθυμεί δεν αποκλείεται να πάμε σε εκλογές από ατύχημα…\r\n\r\nΠηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY