Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Πόσοι υπάλληλοι μπαίνουν από κάθε υπουργείο σε καθεστώς κινητικότητας

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την ανταπόκριση που είχε το αίτημά τους να δοθούν από όλα τα υπουργεία λίστες με τις καταργήσεις θέσεων στον δημόσιο τομέα.

Πόσοι υπάλληλοι μπαίνουν από κάθε υπουργείο σε καθεστώς κινητικότητας

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την ανταπόκριση που είχε το αίτημά τους να δοθούν από όλα τα υπουργεία λίστες με τις καταργήσεις θέσεων στον δημόσιο τομέα.

\r\n

Το πρώτο απτό δείγμα συνεργασίας του κ. Μητσοτάκη με τους συναδέλφους του φαίνεται ότι ήταν θετικό, αφού όσα απαιτήθηκαν κατατέθηκαν έγκαιρα στο αρμόδιο επιτελικό υπουργείο.

\r\n

Το βασικό στοίχημα είναι, φυσικά, τα υλοποιηθούν τα οργανογράμματα πριν τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε επιστέφει η Τρόικα στην Αθήνα.

\r\n

Οι υπουργοί έστειλαν την Τετάρτη σχέδια αναδιοργάνωσης των υπουργείων τους και μείωσης θέσεων και προσωπικού, όπως αυτά προγραμματίζεται να εφαρμοστούν ως το τέλος του Σεπτεμβρίου. Ο συνολικός αριθμός όσων βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πλησιάσει τις 12500, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει επιτευχθεί ο στόχος των 25000 υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, χωρίς να χρειαστεί να επαναληφθεί η μέθοδος των «ξαφνικών λουκέτων».

\r\n

Εκτός του κ. Μητσοτάκη πίεση ασκείται προς όλους τους υπουργούς και από το Μέγαρο Μαξίμου, απ’ όπου στέλνεται το μήνυμα πως η διοικητική μεταρρύθμιση βρίσκεται στην κορυφή των απαιτήσεων της Τρόικας προκειμένου να μην ζητηθούν νέα μέτρα κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών στο τέλος του Σεπτέμβρη.

\r\n

Όπως είναι ήδη γνωστό, το μεγαλύτερο βάρος της μεταρρύθμισης έχει πέσει στο υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί μέχρι το τέλος του χρόνου πρόκειται να μπουν στην Κινητικότητα οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες. Συγκεκριμένα οι σχολικοί φύλακες που θα τεθούν στην Κινητικότητα είναι 2200 μέχρι τον Σεπτέμβριο και μετά θα ακολουθήσουν οι 3500 δημοτικοί αστυνομικοί. Το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε σχέδιο για μέχρι το τέλος του χρόνου, μιας και δεν προβλέπονται επιπλέον παρεμβάσεις στο προσωπικό των δήμων. Αυτό, φυσικά, υπό την αίρεση πως οι δήμαρχοι θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού και θα κάνουν χρήση του προγράμματος διαδημοτικής Κινητικότητας.

\r\n

Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε ήδη την εφαρμογή του προγράμματος Κινητικότητας, αφού ανήρτησε ήδη στην Διαύγεια τα ονόματα των 2122 εκπαιδευτικών των Τεχνικών Λυκείων. Μέρος αυτών θα μετακινηθεί στους επόμενους μήνες σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

\r\n

Μία ακόμα δεξαμενή υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα θα είναι αυτή του υπουργείου Υγείας, απ’ όπου έχει γίνει γνωστό πως προβλέπεται να μπουν σε Κινητικότητα 1618 υπάλληλοι.  Σε αριθμό υπαλλήλων που τίθονται σε Κινητικότητα ακολουθεί το υπουργείο Υποδομών, το οποίο προβλέπει μείωση θέσεων κατά 750, το υπουργείο Εργασίας κατά 600, τα υπουργεία Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Πολιτισμού κατά 500, το Οικονομικών κατά 400, το Αγροτικής Ανάπτυξης κατά 130, τα υπουργεία Ανάπτυξης, Τουρισμού, Περιβάλλοντος κατά 100, τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ναυτιλίας κατά 50 και, τέλος, τα υπουργεία Εξωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης κατά 20.

\r\n

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης η συνεργασία με τα υπόλοιπα υπουργεία είναι καθημερινή, ώστε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της Μεταρρύθμισης. Έως στις 23 Αυγούστου μετά από συνεργασία των αρμόδιων φορέων των υπουργείων θα έχει αποφασιστεί οριστικά από ποιους φορείς θα προέλθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα και έως στις 16 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες περίπου πριν την επίσκεψη της Τρόικας, θα έχουν βγει σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που καταλαμβάνουν αυτές τις θέσεις.\r\n\r\nΠηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY