Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις «βόμβες» Πάγκαλου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου περί παρακολούθησης Αμερικανών πρεσβευτών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε για το θέμα ο δικηγόρος Αθηνών Αγης Τάτσης.

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις «βόμβες» Πάγκαλου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αντικείμενο τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Θεόδωρου Πάγκαλου περί παρακολούθησης Αμερικανών πρεσβευτών, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αφορμή τη μήνυση που υπέβαλε για το θέμα ο δικηγόρος Αθηνών Αγης Τάτσης.\r\n\r\nΟ δικηγόρος ζητά με τη μήνυσή του, την οποία υπέβαλε στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, την ποινική δίωξη του Θόδωρου Πάγκαλου για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως έκθεση της χώρας σε κίνδυνο αντιποίνων, παραβίαση μυστικών της πολιτείας κ.α.\r\n\r\nΟ κ. Πάγκαλος, με αφορμή δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα είχε κεντρικό ρόλο στο λεγόμενο σκάνδαλο παρακολουθήσεων της ΝSA, είχε υποστηρίξει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρεσβευτές στην Αθήνα και την Άγκυρα.\r\n\r\nΒέβαια ο ίδιος μιλώντας σήμερα στην Δημόσια Τηλεόραση προσπάθησε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις του, λέγοντας πως “εντελώς τυχαία και αποσπασματικά ακούγαμε τους Αμερικανούς και όχι συστηματικά, γιατί δεν είχαμε τέτοιες δυνατότητες”.\r\n\r\nΕπιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, λέγοντας πως είναι «δευτερεύον», ενώ πρόσθεσε ότι μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα για να «τοποθετηθεί εκεί που πρέπει».\r\n\r\n«Μου κάνει εντύπωση η αφέλεια με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα. Ξαφνικά γίναμε όλοι Γερμανοί. Γιατί βρίζουμε τους Αμερικάνους; Μας έσωσαν από τον ναζισμό με την απόβαση στη Νορμανδία και μετά μας έσωσαν από τον κομμουνισμό και δε μας άφησαν να γίνουμε σοβιετική Αλβανία», είπε.\r\n\r\nΑυτή είναι η μήνυση του δικηγόρου Άγη Τάτση\r\n

\r\n\r\n

Η μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος Αγης Τάτσης εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου \r\nΗ μήνυση που κατέθεσε ο δικηγόρος Αγης Τάτσης εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου\r\n\r\nΗ μήνυση περιλαμβάνει δυο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα και βασίζεται στο ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με τα άρθρα 140 και 141 καθώς και με την Παράγραφο 1 του άρθρου 146 του Συντάγματος. Μάλιστα, για τα δυο κακουργήματα ο κ. Πάγκαλος μπορεί να τιμωρηθεί και με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.\r\n\r\nΟ κ. Τάτσης ζητά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του κ. Πάγκαλου και ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη και να συλληφθεί καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY