Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι βουλευτές ζητούν να καταθέσει επειγόντως στην προανακριτική ο Παπανδρέου

«Ο κ. Παπανδρέου πρέπει επειγόντως να καταθέσει στην επιτροπή». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Ιωάννης Διώτης και τα οποία φέρουν τον πρώην πρωθυπουργό να παρακολουθεί εξ αρχής και στενά τον χειρισμό της λίστας.

Οι βουλευτές ζητούν να καταθέσει επειγόντως στην προανακριτική ο Παπανδρέου

«Ο κ. Παπανδρέου πρέπει επειγόντως να καταθέσει στην επιτροπή». Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Ιωάννης Διώτης και τα οποία φέρουν τον πρώην πρωθυπουργό να παρακολουθεί εξ αρχής και στενά τον χειρισμό της λίστας.\r\n\r\n\r\n

Κάνε νέα σύνδεση χωρίς να αλλάξεις αριθμό και κέρδισε!

\r\nΕιδικότερα, οι βουλευτές όλων των κομμάτων που μετέχουν στην επιτροπή επισημαίνουν ότι «ο κ. Παπανδρέου πρέπει να εξηγήσει πως εμπλέκεται στον χειρισμό μιας υπόθεσης η οποία εκ του αποτελέσματος αποσιωπήθηκε την ώρα μάλιστα που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση είχε κηρύξει ανένδοτο για την πάταξη της φοροδιαφυγής».\r\n\r\nΥπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης κατέθεσε στην επιτροπή μέρος της  ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τον χειρισμό της λίστας στην οποία αναπτύσσεται ο εξής διάλογος:\r\n\r\n– Παπακωνσταντίνου: «Πήρες το στικάκι που σου έστειλα;\r\n– Διώτης: «ναι το έλαβα δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ αυτά! Ηδη έχουμε συζητήσεις με τον Κώστα (σ.σ. Μπίκα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Έχει γίνει επεξεργασία;»\r\n– Παπακωνσταντίνου: «Ποιόν Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ (σ.σ. Καπελέρη) να ψάξει καμία 30αρια. Επίσης σου θυμίζω το άλλο θέμα που έχει πάει στην εισαγγελία»\r\n– Διώτης: «Τον Μπίκα μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε με τον Πρωθ. Αύριο θα δώ τον Κώστα»\r\n- Διώτης: «Το άλλο το παρακολουθώ»\r\n–  Παπακωνσταντίνου: «Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία. Το άλλο αργεί και αυτό με κάνει αναρωτιέμαι…»\r\n\r\nΠρέπει δε να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο των e-mails είναι και το μόνο εύρημα που τα μέλη της επιτροπής αξιολογούν ως «σοβαρό» εξηγώντας ότι «ο μάρτυρας έπεφτε σε συνεχείς αντιφάσεις και επιδιδόταν σε γενικόλογες απαντήσεις επιχειρώντας να χτίσει την δική του υπερασπιστική γραμμή».\r\n\r\nΠιο αναλυτικά, ο κ. Διώτης επιχείρησε να ανατρέψει σημαντικά τις ημερομηνίες κατά τις οποίες παρέλαβε και παρέδωσε το usb με την λίστα Λαγκάρντ.\r\n\r\nΕιδικότερα, σε πρώτη φάση υποστήριξε ότι παρέλαβε την λίστα από τον κ. Παπακωνσταντίνου στις 5 ή 6 Ιουλίου 2011 και όχι στα μέσα Ιουνίου όπως αρχικά είχε δηλώσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στους οικονομικούς εισαγγελείς. Στην συνέχεια υποστήριξε ότι το usb το παρέδωσε στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στις 8.7.2011 και όχι στις αρχές Αυγούστου του 2011, όπως επίσης είχε υποστηρίξει στις αρχικές τους καταθέσεις. Με τον τρόπο αυτό εμφανίζεται να έχει στην κατοχή του το υλικό λίγα εικοσιτετράωρα. Επιπροσθέτως, φέρεται να εχει πει πως περίμενε από τον κ. Βενιζέλο «πολιτική εντολή» προκειμένου να προχωρήσει το ΣΔΟΕ την έρευνα «όμως ποτέ δεν την έλαβα».\r\n\r\nΈρχεται ο Μπίκας\r\n\r\nΠάντως, η κατάθεση του κ. Διώτη θα συνεχιστεί και το πρωί της Πέμπτης – για 3η ημέρα – ενώ για την απογευματινή συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί η εξέταση του κ. Μπίκα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ έχει ξανακαταθέσει στην επιτροπή υποστηρίζοντας τότε ότι δεν είχε καμία σχέση τόσο με τις διαπραγματεύσεις με τις γαλλικές αρχές ώστε να έρθει στην Ελλάδα το υλικό, όσο και με την επεξεργασία του.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY