Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μύλος» σε εσωτερικό και εξωτερικό με τις δηλώσεις Πάγκαλου

Σκωπτικά αντιμετώπισε η κυβέρνηση την άκομψη παρέμβαση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου ο οποίος υποστήριξε ότι «Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα!» αναφερόμενος στη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών και σχετικά με το μείζον διπλωματικό θέμα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής.

«Μύλος» σε εσωτερικό και εξωτερικό με τις δηλώσεις Πάγκαλου

Σκωπτικά αντιμετώπισε η κυβέρνηση την άκομψη παρέμβαση του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου ο οποίος υποστήριξε ότι «Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα!» αναφερόμενος στη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών και σχετικά με το μείζον διπλωματικό θέμα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής.\r\n

\r\nΤην ίδια ώρα πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί τις δηλώσεις Πάγκαλου ως επιβεβαίωση των δικών της καταγγελιών περι παρακολουθήσεων ενώ δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου τοποθετούν την Ελλάδα δίπλα στις ΗΠΑ ως τις χώρες που “κρυφακούν” τους συμμάχους τους.\r\n\r\nΠιο αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε λιτή ανακοίνωση σημειώνει ότι “Η ΕΥΠ είναι κατά το νόμο υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και προφανώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Η ΕΥΠ επιτελεί την αποστολή της μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος, σεβόμενη ταυτόχρονα φίλους και συμμάχους. Άλλωστε είναι γνωστό πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνεργάζεται εδώ και χρόνια, με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες των ΗΠΑ και άλλων χωρών για την πάταξη του φαινομένου της τρομοκρατίας” και προσθέτει με νόημα πως “Κάθε περαιτέρω ανάλυση και συζήτηση σχετικά με την αποστολή της ΕΥΠ μόνο ως υπονόμευση του έργου της μπορεί να εκληφθεί και ως εκ τούτου περιττεύει”.\r\n\r\nΥπενθυμίζεται ότι ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιόωνο του Βήματος υποστήριξε ότι επι θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιούνταν παρακολουθήσεις και μεταξύ των “στόχων” ήταν ο τότε Αμερικάνος πρεσβευτής.\r\n\r\nΕπιχειρώντας δε να ενισχύσει την “μαρτυρία” του προχώρησε σε ατυχή παραλληλισμό της ΕΥΠ με την  NSA λέγοντας :«Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί, όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν, όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός …».\r\n\r\nΥπογράμμισε πάντως ότι έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια και άρα «έχουν παραγραφεί τα πάντα» ενω εξήγησε ότι οι παρακολουθήσεις σταμάτησαν γιατί «το κατάλαβαν οι Αμερικανοί».\r\n\r\nΣΥΡΙΖΑ : Eπιβεβαίωση των καταγγελιών μας\r\n\r\nΩς επιβεβαίωση των εκφρασμένων ανησυχιών του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου η Κουμουνδούρου με τον βουλευτή της Θεόδωρο Δρίτσα να επισημαίνει πως «Όταν ο κ. Πάγκαλος … διασκεδάζει (!), ακούγοντας τον Αμερικανό πρέσβη να ανταλλάσσει ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς πόσοι και ποιοι άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι επιλέγουν τον ίδιο τρόπο “διασκέδασης”», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.\r\n\r\nΠάντως το θέμα έλαβε ευρεία έκταση στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.\r\n«Η Ελλάδα κατασκόπευε δύο πρεσβευτές των ΗΠΑ, δηλώνει ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος» αναφέρει το πρακτορείο Associated Press. To δημοσίευμα, το οποίο αναδημοσιεύεται από τους περισσότερους αμερικανικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους, επισημαίνει ότι «πρώην υπουργός της Ελλάδας λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που κατασκόπευε ξένους διπλωμάτες».

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY