Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα μεγάλη απάτη μέσω μηνυμάτων στο κινητό (pics)

Έναν καινούργιο τρόπο για να εξαπατούν τα ανυποψίαστα θύματά τους βρήκαν πλέον οι επιτήδειοι που κατά καιρούς «χτυπούν» μέσω e-mail.

Η νέα μεγάλη απάτη μέσω μηνυμάτων στο κινητό (pics)

Έναν καινούργιο τρόπο για να εξαπατούν τα ανυποψίαστα θύματά τους βρήκαν πλέον οι επιτήδειοι που κατά καιρούς «χτυπούν» μέσω e-mail.\r\n\r\nΣύμφωνα με το thebest.gr, τις τελευταίες μέρες τα κινητά τηλέφωνα αρκετών Πατρινών έχουν κατακλυστεί από μηνύματα τα οποία τους ενημερώνουν ότι έχουν κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά.\r\n\r\nΌπως φαίνεται και στην επόμενη φωτογραφία, το συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρει ότι το κινητό τηλέφωνο του κατόχου, έτσι ξαφνικά και χωρίς να συμμετάσχει σε κάποιον σχετικό διαγωνισμό, κέρδισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 1,5εκ. ευρώ! Μάλιστα οι αποστολείς των παραπλανητικών αυτών μηνυμάτων προτρέπουν τους συμπολίτες να στείλουν προσωπικά τους στοιχεία, όνομα και αριθμό, σε ένα συγκεκριμένο e-mail.

\r\n

ΦΩΤΟ από thebest.gr\r\nΦΩΤΟ από thebest.gr

\r\n

\r\nΑναλυτικά στα εν λόγω μηνύματα που αποστέλλονται στα αγγλικά αναφέρεται: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Euro Millions Mobile Award. To Claim Funds,Kindly Email us: EML 424756, Your Name & Number to: eurostakes@msn.com».\r\n\r\nΟι αρχές συμβουλεύουν «Αν πάρετε μήνυμα στο κινητό σας από αποστολέα εξωτερικού που να γράφει ότι κερδίσατε ενάμιση εκατομμύριο, σβήστε το και σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε».\r\n\r\nΣε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει οτι το τελευταίο διάστημα αρκετοί πολίτες έχουν πάρει αυτό το μήνυμα και σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτησή τους.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY