Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος Κασιδιάρη: Θα βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθήνας

Τον δήμο Αθηναίων φαίνεται πως βάζει στόχο εκ νέου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, θα είναι  υποψήφιος.

Δικηγόρος Κασιδιάρη: Θα βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθήνας
Τον δήμο Αθηναίων φαίνεται πως βάζει στόχο εκ νέου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, θα είναι  υποψήφιος.\r\n\r\nΣύμφωνα με τον κ. Σαράκη, «ο κ. Κασιδιάρης είπε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν  μια πολιτική δίωξη που του ασκήθηκε για να του στερήσει τη δυνατότητα να είναι  υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Θα είναι υποψήφιος, μετά από αυτή την απόφαση,  στις δημοτικές εκλογές, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος» σημείωσε ο δικηγόρος  του.

\r\n

\r\n

\r\n

\r\n

«Δεν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία», υποστηρίζει ο Παύλος  Σαράκης, δικηγόρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε σημερινή του  ραδιοφωνική συνέντευξη, αναφερόμενος στην απελευθέρωση του πελάτη του.

\r\n

\r\n\r\n«Μέσα από την εξαντλητική ανακριτική διαδικασία δεν προέκυψε ένδειξη,  το ελάχιστο είδος εμπλοκής του κ. Κασιδιάρη σε ποινικό αδίκημα. Το ίδιο και για  τον κ. Παναγιώταρο. Όσο και αν έψαξαν, εξάντλησαν κάθε πτυχή της δικογραφίας,  αλλά δεν ανευρέθη το ελάχιστο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράκης.\r\n\r\nΕρωτηθείς για το γεγονός ότι επιβλήθηκαν μόνον στον κ. Κασιδιάρη από τους  τρεις βουλευτές, αυστηροί περιοριστικοί όροι είπε: «Δεν μπορώ να το  αιτιολογήσω».\r\n\r\nΤι λέει γνωστός συνταγματολόγος για τον Κασιδιάρη  δήμαρχο\r\n\r\nΓια το θέμα αυτό, τοποθετήθηκε και ο γνωστός συνταγματολόγος Γιώργος  Κατρούγκαλος, ο οποίος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο iefimerida.gr, μίλησε  για το εάν στέκει νομικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και για το εάν είναι δυνατή  η διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.\r\n\r\nΣτην ερώτηση για το εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης μπορεί να κατέβει υποψήφιος για  τον δήμο Αθηναίων, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε:\r\n\r\n«Φυσικά μπορεί, θα μπορούσε ακόμη και εάν είχε προφυλακιστεί από την στιγμή  που δεν υπάρχει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του».\r\n\r\nΟσον αφορά το ζήτημα της διακοπής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ο κ.  Κατρούγκαλος σημείωσε: «Θα μπορούσε να γίνει μόνο με καταδίκη και υπό  συγκεκριμένους όρους. Το τεκμήριο της αθωότητας είναι κατοχυρωμένο και  απαγορεύεται να τεθεί ένα κόμμα εκτός νόμου. Είναι οριακής συνταγματικότητας ένα  τέτοιο ζήτημα».\r\n\r\nΚλείνοντας, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου σχολίασε συνολικά και την  αποφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «απόλυτη  προχειρότητα» και προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκομίσει «επικοινωνιακά οφέλη»  και σχολίασε πως δεν ακολουθήθηκε η θεσμική οδός, καθώς έπρεπε πρώτα να φτάσει ο  φάκελος στη Βουλή, να αξιολογηθεί και μετά να φτάσει στη Δικαιοσύνη.\r\n\r\n \r\n\r\n \r\n\r\n

\r\n 

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY