Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσιο: φεύγουν 12.500 μέσα σε 20 μέρες – Τι έγραψε στο twitter ο Αντώνης Μανιτάκης

Με δυο twitter ο υπουργός Α. Μανιτάκης επιβεβαίωσε ότι ως το τέλος του μήνα, μέσα στις επόμενες 20 ημέρες δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του δημοσίου.

Με δυο twitter ο υπουργός Α. Μανιτάκης επιβεβαίωσε ότι ως το τέλος του μήνα, μέσα στις επόμενες 20 ημέρες δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων του δημοσίου.

\r\n\r\n

\r\n

Με τα μηνύματά του ο υπουργός ενημέρωσε αργά χθες ότι:\r\n\r\n«O σχεδιασμός της κινητικότητας των 12.500 θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου μετά από συστηματική προετοιμασία» και λίγο αργότερα πως «Αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημοσίου και να αξιοποιεί τις ικανότητες του κάθε εργαζόμενου».\r\n\r\nΕπί της ουσίας ο υπουργός επιβεβαιώνει τα περί μετατάξεων που (θυμίζουμε) είναι αναγκαστικές, όμως δεν αναφέρεται στο φλέγον (και για την τρόικα) θέμα των απολύσεων.\r\n\r\nΑυτό όλα δείχνουν πως θα είναι μια πολιτική απόφαση των τριών αρχηγών.\r\n\r\nΑπό το επιτελείο του υπουργού λέγεται ότι οι 2.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις συνδέονται σε ένα βαθμό με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, όμως δεν αρκούν οι οργανισμοί που κλείνουν για να “πιάσει” η κυβέρνηση τον αριθμό των 2.000 υπαλλήλων.\r\n\r\nΈτσι έχει προκύψει το θέμα της ΕΡΤ, της ΕΛΒΟ, της ΕΑΒ και των ΑΣ. Ως προς αυτές τις πληροφορίες οι οποίες μάλιστα μιλούν για απολύσεις που μπορεί να φτάσουν τις 1.500 (περίπου 1.000 από την ΕΡΤ και 500 από την αμυντική βιομηχανία) η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν διαψεύδει , αλλά ούτε και επιβεβαιώνει.\r\n\r\nΌσον αφορά το ζήτημα της διαθεσιμότητας, ο κ. Μανιτάκης παρουσίασε στους επικεφαλής της τρόικας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ένταξη 25.000 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας ως το τέλος του χρόνου και ενημέρωσε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται ώστε να έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια για να βρεθούν 12.500 «διαθέσιμοι» στο τέλος του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY