Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει το Πεδίον του Αρεως

Τα συνεργεία καθαρισμού έπιασαν δουλειά στο Πεδίον του Αρεως σε μία προσπάθεια τα 270 στρέμματα πρασίνου και ανοιχτού χώρου στο κέντρο της πόλης να και να γίνουν και πάλι πάρκο.

Αλλάζει το Πεδίον του Αρεως

Τα συνεργεία καθαρισμού έπιασαν δουλειά στο Πεδίον του Αρεως σε μία προσπάθεια τα 270 στρέμματα πρασίνου και ανοιχτού χώρου στο κέντρο της πόλης να και να γίνουν και πάλι πάρκο.

\r\nΥπενθυμίζεται πως το Πεδίον του Αρεως, που μόλις τον Δεκέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε μετά την ανάπλαση του η οποία στοίχισε 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μέσα σε τρία χρόνια μετατράπηκε σε χώρο καταφυγής των αστέγων, των τοξικομανών και των αναξιοπαθούντων αυτής της πόλης.\r\n\r\nΨάξε και βρες το καλύτερο δώρο για τα παιδιά!\r\n\r\nΟπως γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το αποτέλεσμα ήταν οι περίοικοι να πάψουν να το επισκέπτονται αφού έπρεπε να συγκατοικήσουν με τους χρήστες ναρκωτικών, που κρυμμένοι πίσω από τα δέντρα παίρνουν «τη δόση τους», και τους άστεγους που προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές μέρος για να κοιμηθούν. Η εικόνα συμπληρώνεται από αλλοδαπούς άνδρες που εκδίδονται.\r\n\r\nΑλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών έχουν «στρατοπεδεύσει» στις φυλλωσιές. Στην είσοδο του πάρκου από την πλευρά του αγάλματος της θεάς Αθηνάς, υπάρχουν τσιλιαδόροι. Οι συναλλαγές γίνονται πίσω από το ίδιο άγαλμα. «Καβάντζες» με «εμπόρευμα» υπάρχουν μέσα σε αποχετευτικές σχάρες, στο χώμα, σε διάφορες εσοχές. Αστεγοι, πολλοί από τους οποίους χρήστες, είχαν διαμορφώσει τους προηγούμενους μήνες μια μικρή φαβέλα, φτιάχνοντας αυτοσχέδια σπίτια.\r\n\r\nΕδώ και τρεις εβδομάδες και αφού η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, δήμος και περιφέρεια, η οποία έχει και την αρμοδιότητα διαχείρισης του Πεδίου του Αρεως, ξεκίνησαν «εκστρατεία καθαρισμού». «Απομακρύνθηκαν τόνοι σκουπιδιών, ογκώδη αντικείμενα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς», τονίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς και προσθέτει ότι «από τα 35 άτομα που φαίνεται ότι διέμεναν μέσα στο πάρκο, μόνο δύο μουσουλμάνοι έδειξαν ενδιαφέρον για την πρότασή μας να μετακινηθούν σε κάποιους χώρους του δήμου».\r\n\r\nΗ Περιφέρεια Αττικής, που έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για τη φύλαξη, καθαριότητα και συντήρηση του πρασίνου του Πεδίου του Αρεως, αποφάσισε, μετά την επιχείρηση καθαρισμού, να κλείνει το πάρκο από το βράδυ στις 11 έως το πρωί στις 6.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY