Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε» ο Γιάννης Καλαμίτσης

\r\n\r\nΑπεβίωσε σε ηλικία 74 ετών, ο θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, παραγωγός του ραδιοφώνου και δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο με νεφρική ανεπάρκεια.

«Έφυγε» ο Γιάννης Καλαμίτσης
\r\n\r\nΑπεβίωσε σε ηλικία 74 ετών, ο θεατρικός συγγραφέας, στιχουργός, παραγωγός του ραδιοφώνου και δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο Σισμανόγλειο με νεφρική ανεπάρκεια.\r\n\r\n \r\n\r\n

\r\nΟ Γιάννης Καλαμίτσης, γεννήθηκε το 1939 και αρχικά ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ειδών.\r\n\r\nΞεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο.\r\n\r\nΠληρωθείτε συμμετέχοντας σε έρευνες! Η γνώμη σας μετράει. Συμμετέχοντας σε έρευνες μπορείτε να κερδίσετε σήμερα χρήματα online!\r\n\r\nΈκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής και Ολυμπιακός), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική. Εποχή άφησε και η στενή του συνεργασία με τον Χάρρυ Κλυν.\r\n\r\n \r\n\r\nΑπό το 1990 διατηρούσε την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM.\r\n\r\nΣτην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια, σύμφωνα με την επικαιρότητα.\r\n\r\nΟ Γιάννης Καλαμίτσης έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ’ αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κτλ). Κάποια από αυτά έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY