Στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020

Το Τόκιο αναδείχθηκε η πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2020 στην ψηφοφορία της ΔΟΕ, επικρατώντας έναντι της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης.

\r\n

\r\n\r\n \r\n\r\nΠριν τη μυστική ψηφοφορία της Επιτροπής στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ο αποστολές από τις τρεις πόλεις παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους.\r\n\r\nΓίνε manager ποδοσφαίρου δωρεάν!\r\n\r\nΗ Μαδρίτη αποκλείστηκε σε πρώτη ψηφοφορία, ισοβαθμώντας με την Κωνσταντινούπολη. Σε ψηφοφορία μεταξύ των δύο, η Κωνσταντινούπολη πέρασε με 49 ψήφους έναντι 45.\r\n\r\nΤελικά όμως η Ιαπωνία και το Τόκιο επικράτησαν στην ψηφοφορία.\r\n\r\n

\r\n

Το Τόκιο θα διοργανώσει και πάλι Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1964 όταν και τότε είχε γίνει στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ο πρόεδρος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, στην τελετή που έγινε στο Μπουένος Άιρες, αφού πρώτα ευχαρίστησε και τις τρεις πόλεις (Τόκιο, Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη) για την προσπάθειά τους και για την επιθυμία τους να διοργανώσουν τους Αγώνες, μέσα από το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, ανακοίνωσε το Τόκιο ως την διοργανώτρια πόλη.\r\n\r\nΣτην τελετή έγινε πρώτα η παρουσίαση των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργάνωσε το Λονδίνο το 2012, ενώ στην συνέχεια παρουσιάστηκε μέσα από βίντεο η επόμενη πόλη που θα διοργανώσει τους Αγώνες το 2016, που είναι το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η… ηττημένη Μαδρίτη, που δεν κατάφερε να μπει στον τελικό γύρο της διεκδίκησης, δέχτηκε τα συγχαρητήρια για την παρουσίασή της. Στη συνέχεια και πριν την απόφαση έπαιξαν τα βίντεο της παρουσίασης του Τόκιο και της Κωνσταντινούπολης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με το βίντεο της παρουσίασης την νικήτριας πόλη, του Τόκιο.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts